Dit is waarom een tweede date belangrijker is dan de eerste

Geef het nog een kans.

Een eerste date kan zenuwslopend zijn. Hoewel het over het algemeen leuk is om uit je comfortzone te stappen en een nieuw iemand te ontmoeten, ervaren velen toch een beetje angst. Mocht de eerste date een succes zijn, dan hoop je natuurlijk op een tweede. Enne, het blijkt dat die tweede belangrijker is dan de eerste. 

Verbinding

Velen zijn te erg bezig met het focussen op de eerste date, terwijl dit eigenlijk een kleine ontmoeting is om te kijken of het klikt tussen jullie beiden. Pas bij een tweede date begin je elkaar een beetje te leren kennen, denk aan gedeelde interesses, ideeën en doelen.

Lees ook: Met deze tips maak je van elke date een succes

Tweede ‘kans’

Laten we eerlijk zijn, ooit een eerste date gehad die echt geweldig was? Waarschijnlijk niet. Match.com voerde een onderzoek uit met meer dan 5500 mensen. Hieruit bleek dat de kans – bij singles die actief op zoek zijn naar een partner – 74 procent groter is om een date een tweede kans te geven. Zo gelooft de helft van de deelnemers dat een ‘wel oké’ date kan groeien. 

Enne, als je erover nadenkt hebben ze gelijk. Op een eerste date weet je vaak vrij weinig iets van elkaar. Hierdoor kun je al snel een oordeel vellen over de kleinste dingen. Heeft je date iets ‘doms’ gezegd? Dan kan het zijn dat je snel aanneemt dat diegene niet zo slim is. Maar pas als je elkaar beter leert kennen, kom je er écht achter of je diegene wel of niet ziet zitten. 

Ga er voor

Als je eerste date dus niet zo sprankelend was en je sneller geneigd bent om ‘nee’ te zeggen op een vervolg afspraakje, denk dan aan het bovenstaande. Kom er op de tweede date achter of de persoon de moeite waard is en anders scheiden jullie wegen weer. En onthoud: je hoeft niet gelijk met je date te trouwen. 

Bron: Cosmopolitan US | Beeld: The Longest Ride

Laatste nieuws