Tweedehands luxemerken shoppen? Deze designertassen kopen we dan het liefst

Tegenwoordig shop je de mooiste designerlabels niet alleen in de winkels van de modehuizen, ook online kun je pareltjes bemachtigen. 

Deze designertassen shoppen we het liefst tweedehands

Een groot deel van je loon (of misschien zelfs een heel maandloon) uitgeven aan een designerhandtas is op z'n zachts gezegd nogal een investering. Veel mensen speuren daarom tweedehands websites af om die ene tas te vinden. Een steeds vaker met succes. Op platforms als Vinted staan vele handtassen van grote modehuizen te koop, en het ene label is nog meer in trek dan het andere.

Populairste labels voor tweedehands designertassen

Tegenwoordig zijn er zoveel luxemerken dat het moeilijk is om ze allemaal op te noemen. Toch valt de een nog altijd meer in de smaak dan de ander. Tenminste, dat is als we het Luxe Trend Update rapport van Vinted mogen geloven. Het tweedehandsplatform was benieuwd naar de shopgewoonten van hun gebruikers naar luxemerken.

Uit het onderzoek bleek dat de designertassen van de modehuizen Louis Vuitton, Chanel en Gucci de geliefdste tassen op het platform zijn. Al werden die op de voet gevolgd door Hermès, Dior, Saint Laurent en Prada.

De geliefdste items (waaronder ook vintagestukken)

Wanneer we specifieker kijken naar welke items van luxelabels mensen graag tweedehands shoppen, blijken dat de Louis Vuitton Neverfull MM Bag en de Moncler Maya Jas dit jaar de meest gewilde items zijn onder Vinted-leden. Al is dit een wel heel grof gemiddelde. Zo liggen de wensen van de gebruikers in verschillende landen erg uiteen.

In Frankrijk zijn de Dior B22 sneakers het meest gewild en in het Verenigd Koninkrijk hopen gebruikers om de Canada Goose Wyndham Parka of de Gucci Dionysus Mini Bag te bemachtigen. Waar Nederlandse Vinted-gebruiken hun zinnen op hebben gezet? Dat zijn de Maison Margiela Tabi enkellaarsjes, oorspronkelijk gelanceerd in 1988, en de Chanel Cambon Bag uit 2009. In Duitsland is de Louis Vuitton Pochette uit de jaren 90 erg gewild.

"Er is momenteel vraag naar vintage stukken uit de jaren 80 en 90 op de tweedehandsmarkt", weet Björn Holzhauer, Senior Brand Expert bij Vinted. "Als onderdeel van de 'Archief Trend' oriënteren designermerken zich voortdurend op oudere collecties en modellen uit hun archieven."

Is-ie echt?

Op Vinted zijn ontzettend veel designerlabels te shoppen. Maar als je dan veel geld uit gaat geven aan een luxemerk – want ook tweedehands moet je hiervoor soms diep in de buidel tasten –, dan wil je ook dat het item echt is. Hoe kun je hier zeker van zijn? Ook daar heeft het tweedehandsplatform wat op bedacht. Zo introduceerde Vinted vorig jaar de Item Verification Service. Tegen een vergoeding controleert het ervaren Vinted-Team in de Verificatie Hubs in Hamburg en Londen de geselecteerde designer items op de echtheid, waardoor je erop kunt vertrouwen dat je het echte product krijgt.

Fashion
  • Vinted
  • NL Beeld