6 Redenen waarom je huid zo droog is

Een te warme douche.

Lees ook

In deze tijd van het jaar is het makkelijk om het weer de schuld te geven van je droge huid. We zijn ons er maar al te goed van bewust dat koude temperaturen en de verwarming het vocht in onze huid ernstig kan aantasten. Maar er zijn nog veel meer dingen die de oorzaak kunnen zijn van je droge huid. 

1. Warm douchen

Als je je huid langdurig blootstelt aan warm water, droogt het uit. De oplossing is om de temperatuur te verlagen of om je douchebeurt zo kort mogelijk te houden. Als je ervoor kiest om in bad te gaan, doe dan een paar druppels olie in het water. Zorg er ook voor dat je alleen op de essentiële plaatsen lichaamszeep gebruikt en dat je direct na het douchen je huid hydrateert.

Lees ook: Dit is hoe vaak je je waterfles moet schoonmaken

2. Droge lucht

Als de verwarming je huid uitdroogt kan het helpen om kommen water in de buurt van je radiatoren te plaatsen of te investeren in een luchtbevochtiger. Op deze manier komt het vocht terug in de lucht en daar kan je huid baat bij hebben.  

3. Te weinig groente en fruit 

Wat we eten heeft veel effect op hoe goed ons lichaam de huid verzorgt. Genoeg vitamines eten zal niet alleen tot uiting komen in een goede gezondheid, maar ook in de conditie van je huid. 

4. Teveel vochtinbrengende crème

Vette crèmes kunnen de huid verzwakken en de natuurlijke functie van je hydratatie veranderen. Je huid raakt verslaafd aan het gebruik van vochtinbrengende middelen en kan zich daardoor niet meer zelf reguleren.

5. Je wintergarderobe is niet schoon

En dan hebben we het over je sjaals, hoeden en mutsen. Hoewel ze in de winter voor de broodnodige warmte zorgen, kunnen de materialen ook wrijving veroorzaken en veel bacteriën bevatten als ze niet regelmatig worden gewassen. Niet alleen kan dit je droge huid verder irriteren, maar het kan ook tot acne leiden.

6. Je slaapt niet genoeg

Het krijgen van acht uur slaap per nacht bevordert een gezonde levensstijl, waardoor je lichaam goed kan rusten en je huid kan herstellen. Ook maakt het lichaam nieuwe collageen aan terwijl we slapen.

Bron: Glamour UK | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook