Op deze manier voorkom je een slecht ruikende koffie-adem

Aha!

Op deze manier voorkom je een slecht ruikende koffie-adem

Een lekkere bak koffie in de ochtend, een heerlijke cappuccino in de middag en 's avonds als toetje nog een latte macchiato: op een dag slaan we heel wat koppen koffie achterover. Erg bevorderlijk voor je adem is het allesbehalve, maar gelukkig is daar nu een simpel trucje voor.

Etensresten

Je hebt het hoogstwaarschijnlijk zelf niet eens door, maar een fijne adem krijg je van koffie in ieder geval niet. Schrale troost: met jou zijn er heel wat mensen die hier mee te maken hebben. Het heeft namelijk alles te maken met het feit dat je van een kop koffie een droge mond krijgt en resten van eten en drinken hierdoor niet worden weggespoeld. 

Lees ook: Dry January: wel of niet gezond?

Trucje

Daarnaast zorgt koffie er ook voor dat je pH-waarde in de mond worden verlaagd, waardoor allerlei bacteriën in je mond vrijkomen. Het resultaat: een slechte adem die je liever niet hebt. Toch hoef je niet gelijk te stoppen met het drinken van je favoriete kopje koffie, maar zou je volgens Voedingscentrum Nederland na je koffie gewoon een appel moeten eten en een glas water moet drinken.

Door dit te doen zou je slechte adem als sneeuw voor de zon verdwijnen en ben jij niet grumpy omdat je je dagelijkse kopjes koffie niet binnenkrijgt. Als dat niet fijn is...

Lifestyle
  • Marie Claire
  • Friends