8 Tips om rimpels te voorkomen

Game changer.

8 tips om rimpels te voorkomen

O nee! Weer een rimpeltje erbij. We maken ons allemaal zorgen om ons die ellendige lijntjes, ook al horen ze erbij. Gelukkig zijn er allerlei manieren om ze tegen te gaan. Bij deze: 8 tips om rimpels te 'voorkomen'.

1. Gebruik crème rondom je ogen en hals

Veel mensen weten niet dat je hals en ogen twee plekken zijn waar al heel snel rimpels verschijnen. Begin daarom zo vroeg mogelijk met het smeren van een goede crème rondom die plekken.

Lees ook: Dit is waarom je van een hoge staart hoofdpijn kunt krijgen

2. Zonnebrand

De zon is een mean bitch als het om huidveroudering gaat. Smeer daarom het gehele jaar door je gezicht in met zonnebrand als je de deur uit gaat. Een dagcrème met bescherming factor 30 mag natuurlijk ook.

3. Water drinken

Onderschat water drinken niet, als je je huid goed gehydrateerd houdt, voorkom en verminder je gegarandeerd rimpels.

4. Zonnebril dragen

Koop een goede zonnebril. Als je vaak je ogen dicht knijpt door het felle licht, komen de rimpels sneller opdagen.

5. Raak je huid zo min mogelijk aan

Net als met puistjes is het belangrijk dat je je huid zo min mogelijk aanraakt. Zo beschadig je je huid minder. Kies bijvoorbeeld voor een scrub met minder grove korrel.

6. Eet veel groenten en fruit

Je kunt niet genoeg groenten en fruit eten om rimpels tegen te gaan. Je krijgt er een gezonde en gehydrateerde huid van, waardoor rimpels minder diep lijken en dus minder opvallen.

7. Stop met roken

Dit is zóóó ongelooflijk slecht voor je huid. Stoppen dus, nu.

8. Dagelijks reinigen

Kies een goede cleanser om je huid te reinigen. Neem er 's ochtends en 's avonds echt goed de tijd voor. Dit is essentieel voor een goede huid. Sta desnoods een kwartiertje eerder op en zorg voor een goed reinigingsritueel.

Beauty
  • Beau Monde
  • BSR