10 Manieren om fit te blijven met een druk leven

Yes, you can!

10 Manieren om fit te blijven met een druk leven

We worden steeds drukker en drukker. We studeren, maken carrière, starten een gezin en hebben ook nog een sociaal leven. Zie jij geen tijd meer om een gezond leven in stand te houden? Geen zorgen, want met deze 10 tips lukt het je misschien om meer in balans te komen met jezelf. 

1. Eet gezond

Vandaag de dag is het niet heel moeilijk meer om gezond te eten. De gezonde schappen in de supermarkt worden steeds uitgebreider en overal op het internet zijn gezonde recepten te vinden. Zorg dat je in ieder geval genoeg groenten, fruit en proteïnen in huis hebt, dan ben je al gezond op weg. 

Lees ook: 6 Dingen die in de weg van jouw geluk kunnen staan

2. Denk aan je voedingsstoffen 

Je kunt nog zo je best doen om 'gezond' te leven, maar als je niet veel weet over voedingsstoffen, dan kun je ze ook makkelijk mislopen. Zink, ijzer en andere vitaminen zijn bijvoorbeeld erg belangrijk om genoeg energie te hebben. Multivitaminen-supplementen kunnen een goede aanvulling zijn op je dieet. 

3. Hydrateren

Blijven drinken is essentieel voor je lichaam. Als je niet genoeg drinkt, kun je onder andere snel hoofdpijn krijgen en je spijsvertering kan minder snel gaan werken. 

4. Sport regelmatig

Blijven bewegen is altijd belangrijk, ook als je het heel druk hebt. In een paar minuutjes tijd kun je al wat gedaan hebben. Neem bijvoorbeeld een keer de trap, in plaats van de lift. 

5. Voldoende slaap

Een goede nachtrust is essentieel om goed te kunnen blijven functioneren. Daarnaast heb je je nachtrust nodig om te herstellen van de dag, het sporten of andere intensieve bezigheden. 

6. Stel prioriteiten

Kijk naar wat voor jou het allerbelangrijkst is. Je bent helaas geen super woman. Maak een lijstje met de belangrijkste dingen en kijk waar je je tijd voor wil vrijmaken. 

7. Kijk uit met energie-supplementen

Leef jij heel de dag op koffie en energiedrankjes? Probeer het te minimaliseren. Op het moment van inname lijkt het misschien alsof je de wereld aankunt, maar als het is uitgewerkt krijg je vaak een flinke dip en voel je je slechter dan daarvoor. 

8. Relax

Probeer zoveel mogelijk te ontspannen. Je lichaam heeft dit nodig, vooral in drukke periodes. Yoga, mediteren of een warm bad helpen goed bij ontspannen en kosten niet al te veel tijd. 

9. Reken op je naasten

Vrienden en familie zijn er niet alleen voor de leuke dingen in het leven. Als jij het echt te druk hebt, kun je best een keer aan iemand in je omgeving het een en ander vragen. Bijvoorbeeld of je doordeweeks een keer mag mee eten, of ze de kinderen kunnen ophalen of voor een luisterend oor. 

10. Stapje terug 

Als je het echt veel te druk hebt, en je door de bomen het bos niet meer ziet, is het soms nodig om een stapje terug te doen. Maak wat meer tijd vrij voor jezelf en voorkom op deze manier dat je bijvoorbeeld een burn-out krijgt. 

Lifestyle
  • Lifehack
  • Roberto Nickson