5 Tips die helpen om je baan wat leuker te maken

Omdat ontslag nemen niet altijd een optie is.

Lees ook

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: een baan die niet uitdagend is, nergens naartoe leidt of waar je met verschrikkelijke collega's samenwerkt. Het liefst sta je op en neem je ontslag, maar helaas werkt het in de praktijk anders. Wat je er dan aan kunt doen? Een andere mindset creëeren, zodat je weer iets meer plezier in je job krijgt.

5 Tips voor een positievere mindset

1. Stop met het klagen over je baan
Vooral met collega's is dit een no go. Negatief over je werk praten met een collega zorgt ervoor dat je je baan nog meer gaat 'haten'. Wil je toch even je hart luchten over bepaalde zaken? Doe dit dan met je partner of met een goede vriendin.

Lees ook: 3 Tekenen van een toxische werkomgeving

2. Schrijf pluspunten op
Misschien werk je met je beste vriendin of heb je je eigen kantoorruimte. Wat het ook is, concentreer je op de positieve dingen, dat maakt het een stukje makkelijker. Schrijf elke keer als je een pluspunt ziet op, waardoor je een concrete lijst krijgt die je een positiever perspectief geeft.

3. Beloon jezelf
Daag jezelf uit met kleine, specifieke doelen die je kunt meten. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om een week lang niet hardop te klagen. Als dit gelukt is, trakteer jezelf dan op een goed kop koffie van die ene hippe tent, een massage of een bubbelbad.

4. Pak nieuwe kansen aan
Als je je takenpakket niet meer uitdagend vindt, neem dan zelf het initiatief en vraag aan je baas of er andere opdrachten zijn die je kunt doen. Nieuwe uitdagingen zorgen vaak voor motivatie, waardoor je je baan misschien weer iets leuker gaat vinden.

5. Plan leuke activiteiten
Hoe je er makkelijk voor kunt zorgen dat je op werk wat vrolijker bent? Plan in je vrije tijd leuke dingen met vriendinnen, je partner of met jezelf. Ga naar dat ene sportlesje waar je altijd een boost van krijgt of bezoek musea voor nieuwe creatieve ideeën. Wat het ook is, als je minimaal één leuke activiteit per week hebt, kan dit ervoor zorgen dat je meer tevreden naar je werk toe gaat.

Bron: Cosmopolitan US | Beeld: The Good Wife

Laatste nieuws

Zie ook