Zo vind je de motivatie om productiever te werken

3 handige hacks.

Lees ook

Het vinden van motivatie om hard en productief te werken is niet altijd even makkelijk. Bewustwording is de eerste stap om dit te veranderen. Als je probeert te achterhalen hoe je weer gemotiveerd kunt worden, lees dan verder.

Motivatie

1. Neem een moment om na te denken over waarom je het doet
Als je ergens voor een langere tijd werkt, dan kan de dagelijkse sleur te maken omdat je alles op de 'automatische piloot' doet. Dit geeft geen uitdaging en dus ook geen motivatie. Blijf jezelf afvragen waarom je dit werk doet. Gaat het om werk waar je gepassioneerd voor bent? Is er iets wat je echt leuk vindt aan deze functie? Als je jezelf blijft herinneren aan waarom je de baan in de eerste plaats hebt aangenomen, kan de vonk weer overslaan.

Lees ook: 5 Tips die helpen om je baan wat leuker te maken

2. Breng je toekomst in kaart
In sommige gevallen is onze toekomst spannender dan onze huidige situatie en dat is oké. Het goede nieuws is dat je je toekomst in je voordeel kunt gebruiken. Hoe? Door deze te gebruiken als motivatie om harder te werken. Vergeet echter niet dat doelen alleen werken als ze specifiek zijn. Zorg er dus voor dat ze deadline gebonden zijn en splits ze op in kleinere, meer haalbare taken.

3. Zoek spanning op en focus op vrije tijd
Als je probeert om gemotiveerd te blijven, moet je voorkomen dat je overweldigd wordt door je werk. Veel mensen maken in hun hoofd hun baan veel slechter dan dat het in werkelijkheid is. Je kunt dit voorkomen door jezelf eraan te herinneren dat er elke dag een nieuwe dag is. Daarnaast kan het plannen van leuke activiteiten buiten werk voor drijfveer zorgen.

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook