Deze Nederlandse regisseur sleept een Emmy in de wacht

Deze Nederlandse regisseur sleept een Emmy in de wacht

Regisseur Stephane Kaas viel maandag in de prijzen bij de International Emmy Awards. Hij regisseerde de documentaire Etgar Keret: een waargebeurd verhaal, waarmee hij won in de categorie Arts Programming.

Prijswinnende serie

Lees ook: Dit zegt je plaats in het gezin over jouw carrière

De prijswinnende serie die Stephane Kaas heeft geregisseerd gaat over Etgar Keret. Etgar Keret is een Israëlische schrijver en we krijgen een glimp van zijn leven te zien. Deze serie combineert interviews met animaties van Etgars fictieverhalen en reconstructies van zijn anekdotes. Je krijgt te zien waarom het vertellen van fictie zo belangrijk is voor hem.

Waardige concurrentie

Kaas nam het op tegen het Braziliaanse Palavras Em Série, het Australische Stories of Australian Cinema en de Canadese documentaire Dreaming of a Jewish Christmas. Die laatste was Kaas’ persoonlijke favoriet. Hij was ervan overtuigd dat deze zou winnen.

Volgend dilemma

Toch werd het voor Kaas spannend toen de presentator meldde dat de winnaar zoveel aandacht had besteed aan het maakproces. De Nederlander dacht toen alleen maar aan hoe toepasselijk dit was voor zijn manier van regisseren. Overdonderd kreeg hij uiteindelijk dan toch de prijs. Wat zijn volgende project gaat zijn, weet Kaas nog niet. Hij is nu bezig met een ander dilemma: “Ik ben nu vooral aan het denken waar ik die Emmy neer ga zetten. Hij is groter dan ik dacht, en vooral zwaarder. Ik denk dat hij zijn eigen plankje krijgt.”

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP Foto