Bewezen: mensen die in deze maand geboren zijn, zijn het meest succesvol

Bewezen: mensen die in deze maand geboren zijn, zijn het meest succesvol

Als je in september geboren bent, ben je succesvoller. Uit een nieuw onderzoek van de University of Toronto, Northwestern University en the University of Florida, kun je uit de geboortemaand van je baby waarnemen of zij/hij een succesvolle toekomst tegemoet gaat. 

Beter ontwikkeld

Lees ook: Bewezen: dit sterrenbeeld heeft de meeste sex

Uit het School Starting Age and Cognitive Development-onderzoek, is gebleken dat kinderen die in september geboren zijn academisch beter scoren. Overal ter wereld en ook in Nederland is 1 september de officiële startdatum voor school. Dat betekent dat september baby's vaak de oudste en meest ontwikkelde kinderen van hun klas zijn. Tegenover kinderen die in augustus geboren zijn, die het jongst en minder gevormd zijn en daardoor wat meer moeite hebben om bij te benen in vergelijking met september baby's. 

Rond de leeftijd van vijf jaar wordt dit pas echt waarneembaar. Ook zien we in het onderzoek dat september kinderen meer kans hebben om een hogere studie te volgen en minder kans hebben om in de jeugdgevangenis te belanden. Wat 'n paar weken kunnen doen, he!

Bron: AOL | Beeld: Getty Images