Dit gebeurt er met je haar als je het twee dagen niet wast

Acht dingen die je waarschijnlijk nog niet wist.

Dit gebeurt er met je haar als je het twee dagen niet wast

Je haar een paar dagen niet wassen, zorgt voor de één voor weelderige lokken, terwijl de ander er juist een vette coupe van krijgt. Benieuwd wat de voor- en nadelen zijn? Lees dan snel verder.

Haartype

Hoevaak je een wasbeurt overslaat, hangt natuurlijk volledig af van je haartype. Maar over het algemeen is het dagelijks wassen van je haar geen goed idee. Als je niet zeker weet wat het beste voor jouw haartype is, vraag dan aan je kapper hoe vaak je je haar zou moeten wassen. Benieuwd wat er met je lokken gebeurt als je besluit om het een paar dagen niet te wassen? Wij selecteerden acht 'gekke' dingen voor je.

Lees ook: Aha! Zo kom je van je babyhaartjes af

Acht opvallende dingen

1. Je haar kan er dunner uitzien
Vooral bij mensen met fijn haar kan dit gebeuren. Dit komt doordat de oliën zich opstapelen, wat het haar zwaarder maakt.

2. Je trekt stof aan
Ziet je haar er wat glanslozer uit? Dan kan het zijn dat je stof 'aantrekt'. Dus zelfs als het op roos lijkt, kan het puin van je hoed of kussen zijn. Tijd om de douchen dus!

3. Haarverf kan er sneller uit gaan
Was je haar voordat je naar de kapper gaat als je het wilt verven. Of vraag je haarstylist om advies.

4. Je haar ruikt anders
Logisch dat als je het een paar dagen niet wast, je haar een beetje anders begint te ruiken. Dit betekent niet dat je het meteen moet wassen, een snelle spray droogshampoo doet de truc.

5. Je nagellak blijft langer zitten
Minder wassen, betekent minder met je handen door je haar. Waardoor je nagellak langer blijft zitten, handig!

6. Je haar voelt zachter aan
Als het je lukt om je lokken twee dagen niet te wassen, dan kunnen de natuurlijke oliën ervoor zorgen dat je haar smooth en zacht wordt.

7. Het is meer gehydrateerd
De natuurlijke oliën, kunnen als conditioner voor je haar dienen. Dus als jouw haar toe is aan wat meer hydratatie, dan kan het uitstellen van een wasbeurt helpen.

8. Je haar valt mooier in model
Het zal je misschien verbazen, maar ongewassen haar kan er echt beter uitzien dan ooit tevoren. Het proberen waard, toch?

Beauty
  • Bustle
  • Jason Lloyd-Evans