Dit kun je allemaal doen nu de sportschool dicht is

Een paar tips.

Lees ook

Sinds vorige week zijn de sportschooldeuren gesloten en in combinatie met de sluiting van veel andere gebouwen, betekent dat dat we nagenoeg aan huis gekluisterd zijn. Goed nieuws: je hebt genoeg tijd om te sporten, maar dan wel thuis. Marie Claire zet verschillende mogelijkheden om je thuis in het zweet te werken op een rij.

Ga de tuin in

Er zijn genoeg dingen die je in de tuin (of op je dakterras) kunt doen, zoals hoelahoepen, touwtjespringen, yoga of mediteren. Niet echt een sport, maar wel een (intensieve) optie: tuinieren. Zo ben je lekker buiten én volop in beweging.

Lees ook: Een rustige wandeling blijkt net zo effectief te zijn als hardlopen

Oefeningen binnen

Veel sportscholen bieden (gratis) online lessen aan. Zo kun je je aanmelden bij De Nieuwe Yoga School voor gratis yoga en meditatielessen. Saints & Stars brengen hun Holy Workouts naar je woonkamer, dit doen ze doormiddel van IGTV die voor 24 uur beschikbaar blijft. Maandag en vrijdag train je je lowerbody, dinsdag en donderdag doe je upperbody, en woensdag, zaterdag en zondag kun je fullbody lesjes verwachten. En op YouTube kun je ook lessen volgen van bijvoorbeeld High Studios en Movements Yoga.

Investeer in attributen

Doe buikspieroefeningen met gewichtjes, train je billen en benen met weerstandsbanden of, als je écht creatief bent, verzin een work-out met huis-tuin-en-keukenproducten. Zo kun je natuurlijk de trap op en af rennen, maar ook flessen en emmers vullen met zand of water, boeken tillen, een stoel gebruiken als sportschoolbankje en ga zo maar door.

Bron: Happy in Shape, Maaike Oude Geerdink | Beeld: Rawan Yasser

Laatste nieuws

Zie ook