4 Tips om er goed uit te zien tijdens een conference call

In pyjama of toch fully dressed?

4 Tips om er goed uit te zien tijdens een conference call

Videobellen met je collega's is in deze tijd essentieel, om zo contact te onderhouden. Maar dit kan soms nogal confronterend zijn. Naast het feit dat ze een deel van je huis kunnen zien, filmt de camera niet altijd je beste kant. Enne, het lichtinval in huis kan soms ook een bummer zijn. Daarom een paar tips hoe je het best je gezicht in beeld brengt.

4 tips

1. Zoek de perfecte plek
Waar je je laptop of telefoon neerzet, is belangrijker dan wat je draagt of hoe je make-up zit. Probeer je computer in de buurt van een raam te plaatsen, want natuurlijk licht is op dit moment je beste vriend. Plaats de camera net boven ooghoogte en zorg ervoor dat de achtergrond clean is.

Lees ook: Met deze tip boost jij je productiviteit

2. Doe alsof je een nieuwslezer bent
Als je nog steeds belangrijke virtuele meetings hebt, wil je er natuurlijk op en top uitzien. Ga voor een effen kleur, dit werkt meestal het best voor de camera. Enne, alleen de bovenkant telt. Doordat je zit, ziet niemand wat voor broek je aan hebt. Dus als je geen zin hebt om all the way te gaan, zorg er dan voor dat alleen je bovenkant er tiptop uitziet.

3. On fleek
Op camera kun je er al gauw wat vlak uitzien. Bij tijdgebrek: concentreer je op je wangen en je wenkbrauwen. Geef je huid wat meer kleur, door een blush aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je er wat 'levendiger' uitziet. Geef je wenkbrauwen ook wat meer definitie door ze iets aan te zetten met een wenkbrauwpotlood of poeder. Hierdoor wordt het voor mensen wat makkelijker om je emoties te lezen én te begrijpen.

4. Gebruik filters
Om het een beetje leuk te houden, kun je ook filters uitproberen. Als je een off day hebt, kun je bijvoorbeeld een zwartwit filter gebruiken. Of ga voor een filter die je gezicht iets verzacht. Let er wel op dat je geen uitbundige filters gebruikt, dit komt namelijk niet heel professioneel over. En laat filters achterwege tijdens een informele video call.

Carriere
  • The Guardian
  • Icons8 Team