Science says: videobellen is beter dan normaal bellen

Je hersenen reageren er blijkbaar anders op.

Lees ook

Thuiszitten in deze tijd kan erg eenzaam zijn. Geen contact met familie, vrienden en collega's meer. En ook geen uitstapjes, alleen voor het hoognodige zoals boodschappen. Videobellen zal waarschijnlijk voor altijd herinnerd worden, als een kenmerk van dit tijdperk. Maar FaceTime biedt niet alleen een face-to-face interactie. Je hersenen schijnen op dezelfde manier te reageren als tijdens een 'echte' ontmoeting.

Isolatie

Uit onderzoek blijkt dat isolatie invloed heeft op de hersenen. Hierdoor kun je meer angstig, achterdochtig en boos worden. Nu blijkt dat een video belletje kan helpen om deze emoties beter onder controle te houden. Je zou je namelijk tijdens het videobellen meer verbonden voelen met de mensen om je heen.

Lees ook: 10 kleine dingen die je kunt doen als je je 'opgesloten' voelt

Gezichten

Studies tonen aan dat videogesprekken, in tegenstelling tot telefonische gesprekken, nuttig kunnen zijn voor je emotionele gezondheid. Het zien van mensen die je kent op je scherm, of het nu collega's, vrienden of familieleden zijn, heeft hetzelfde effect op je hersenen als dat je ze in real life ziet. Daarnaast blijkt uit een studie, gepubliceerd in The American Journal of Geriatric Psychiatry, dat videobellen depressieve symptomen kan verminderen.

Bron: Bustle

Laatste nieuws

Zie ook