Nailed it: dit zijn de trends in nagelland

Nail art, French manicure 2.0, gellak en acryllak...

Lees ook

Nail art, French manicure 2.0, gellak en acryllak… Tegenwoordig is er van alles mogelijk. Daarom sprak Marie Claire's beauty director Marjolein Vermeij met Jessica Scholten, dé vrouw die alle trends du moment op nagelgebied weet. Dit is er aan de hand in nagelland.

Nail art

Dé trend du moment op nagelgebied is nail art. Wie het gemist heeft, heeft onder een steen gelegen, want het is overal. En niet alleen op de catwalks en in modeshoots in bladen.

De vrouw die daar in Nederland eigenhandig voor heeft gezorgd is Jessica Scholten. Ze is expert in alles wat met nagels te maken heeft en oprichter van nagelsalon Lakwerk in Amsterdam – er zijn inmiddels twee locaties, zo lekker loopt het. Wat zij en haar collega’s bij Lakwerk kunnen met nagellak, kun je gerust kunst noemen. Wat zijn volgens Jessica de andere grote trends in lakland? “Het valt me op dat niets te gek is op dit moment. Meerdere ontwerpen met verschillende stijlen op verschillende nagels, mannen die hun nagels gebruiken om hun stijl te uiten; met je nagels kun je een statement maken.”


Lees ook: Fijne gezichtsmaskers voor een droge huid

French manicure 2.0

Een gouwe ouwe wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken: “De klassieke french manicure is weer helemaal terug, maar dan wel met een twist”, zegt Jessica Scholten. “Denk bijvoorbeeld aan een andere kleur of vorm, of een kleurverloop in het ontwerp.” En welke kleuren mogen er dan op? “Zo richting voorjaar en zomer zie ik steeds meer pasteltinten en neon, als vervanging van de glitternagels van het winterseizoen.” Kortom: zie je nagels niet als een los ‘ding’, maar als een verlengstuk van de rest van je look, als een extra accessoire, waarmee je kunt experimenteren en een statement kunt maken.

Gellak & acryllak

Op de menu’s van de nagelsalon is het aanbod de afgelopen jaren flink gegroeid. Natuurlijk is er nog altijd de manicure met ‘gewone’ lak, maar steeds vaker wordt gekozen voor een variant die langer blijft zitten. Gellak is in die categorie heel populair. Deze vloeibare lak moet uitharden onder een lamp en blijft gemiddeld twee weken zitten. Gellak heeft bovendien van zichzelf meer glans dan traditionele lak.

In de lang houdende categorie zijn er ook nog acrylnagels. Deze worden gemaakt van een kneedbaar mengsel van vloeistof en poeder, dat uithardt aan de lucht. Wanneer de acrylnagel is opgedroogd, wordt-ie in model gevijld en gepolijst. Voordeel van acrylnagels is dat ze stevig zijn en daardoor minder vatbaar voor deukjes. Nadeel is dat ze wat dik aanvoelen op je nagels en dat ze van zichzelf niet glanzen. Daar moet dus nog lak aan te pas komen. Wil je om de zoveel dagen wisselen van kleur, dan is gewone nagellak je beste optie. Heb je daar het geduld niet voor, dan kun je het beste eens in de zoveel weken naar de salon gaan voor gellak. Niet alleen kun je daar een paar weken mee vooruit, zo’n behandeling is ook een lekker moment voor jezelf.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in het mei nummer van Marie Claire.

Bron: Marjolein Vermeij | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook