Zo zorg je voor gezonde en sterke nagels

Na gel of acryl.

Zo zorg je voor gezonde en sterke nagels

Tegenwoordig is er van alles mogelijk, van gel en acryl tot nagellak die binnen enkele seconden droog is. Maar je echte nagels zijn vaak wat minder blij met deze manicures. Als je last hebt van zwakke en broze nails, dan hebben wij wat fijne tips voor je. Zodat ze weer langer en sterker worden. 

1. Verwijder gel en acryl correct 

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar laat je gel- en acrylnagels in de nagelsalon eraf halen. En trek vooral niet je gel nagellak er zelf van af, hoe verleidelijk het ook kan zijn. Waarom? Op lange termijn kan het je nagels dunner maken, je nagelbed beschadigen en het groeipatroon van je nagels aantasten. 

Lees ook: Aha! Zo verwijder je heel snel je gel nagellak

2. Hydrateren, hydrateren en hydrateren 

Nu je niks meer op je nagels hebt zitten, is het belangrijk om ze te hydrateren. Gel en acryl droogt namelijk je nagels uit, hierdoor worden ze broos en fragiel. Gebruik daarom een nagelriem olie en masseer het ook goed in de nagelriem. Onder je nagelriem begint namelijk de groei van je nieuwe nagel, waardoor het belangrijk is om dit gebied te voeden en te hydrateren. 

3. Gebruik even geen nagellak meer 

"Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat dit een verschil maakt, kan ik je anekdotisch vertellen dat we een verschil merken in de kracht en gezondheid van de nagels als onze klanten een pauze nemen", zegt Sarah Gibson Tuttle, oprichter en CEO van Olive & June.

En als je het echt nodig vindt om er iets op te doen, gebruik dan een nagelversteviger als basislaagje. 

4. Houd je nagels kort

Wist je dat als je lange nagels hebt je ze voortdurend tegen een toetsenbord, deur of wat dan ook 'slaat'? En dit heeft een grotere impact dan je denkt. Houd ze daarom kort, zodat je ze een kans geeft om sterker en gezonder te groeien. 

Beauty
  • InStyle
  • BSR