Mondkapje sinds deze maand verplicht: dit kun je doen voor een frisse adem

Wat kun je doen tegen een slechte adem? Marie Claire tipt!

Mondkapje sinds deze maand verplicht: dit kun je doen voor een frisse adem

Sinds 1 juni is het dragen van een niet-medisch mondkapje in het openbaar vervoer verplicht. Hoewel het dragen van een mondmasker niet bepaald een pretje is, word je ook nog eens bewust gemaakt van je (mogelijke) slechte adem. Maar wat kan je hier tegen doen?

Tong

Reinig je tong: tandarts Frank Herrebout wijst erop dat je bij het tandenpoetsen ook je tong niet mag vergeten. "Op het achterste gedeelte van de tong zijn bacteriën en voedselresten aanwezig. De bacteriën produceren zwavel. Reinig de tong daarom dagelijks met een tongreiniger. Levert het tongreinigen onvoldoende resultaat op? Dan is extra verzorging nodig met een spoel- of gorgelmiddel en/of een spray op basis van zink."

Lees ook: Dit wordt de boete als je geen mondkapje draagt in het openbaar vervoer

Nog een paar tips

  • Let op een droge mond: ook een droge mond kan een oorzaak zijn waardoor je adem niet fris ruikt. "Een droge mond kan ontstaan door een te geringe speekselproductie of voortkomen uit het ademhalen door de mond. Bepaalde medicijnen hebben een droge mond als bijwerking. Als je klachten hebt, ga dan naar de tandarts."
  • Drink dus veel water om een droge mond te mijden. Daarnaast spoel je bacteriën vaker weg.
  • Nog een belangrijke boosdoener van je slechte adem? Je tandenborstel. Vervang die elke twee tot drie maanden en zeker nadat je ziek bent geweest.
Beauty
  • Beau Monde
  • iStock