Aha! Zo warm moet het zijn om niet te hoeven werken

De temperaturen kunnen deze week oplopen tot wel 30 graden...

Lees ook

De temperaturen kunnen deze week oplopen tot wel 30 graden. Enne, op sommige plekken is er zelfs sprake van een hittegolf. Hoewel het voor sommigen als muziek in de oren klinkt, zijn anderen er een stuk minder blij mee. Vooral als je moet werken kan de hitte onaangenaam zijn, maar wanneer is het nu echt té warm om aan de slag te gaan?

Warmte

Er zit natuurlijk een verschil in het werk dat je doet, zo meldt HLN. Zit je heel de dag op kantoor, dan zou vanaf 29 graden actie ondernomen moeten worden, terwijl je bij zwaar fysiek werk al zou moeten oppassen vanaf 18 graden.

Speciale meter

Bij halfzwaar werk geldt dat je moet oppassen vanaf 26 graden, bij zwaar werk vanaf 22. Er moet volgens de Belgische nieuwssite wel vermeld worden dat deze temperaturen bepaald zijn met een speciale globethermometer, dus bij je gewone thermometer zou je er nog wat graden bij op moeten tellen.

Tips

Geen vrije dagen? Zorg er dan in elk geval voor dat je goed gehydrateerd blijft tijdens je werkuren (ook daarbuiten, natuurlijk). Drink genoeg water en zoek indien mogelijk een koele plek op. Werk je (deels) thuis? Begin de dag eerder, zodat je ook eerder klaar bent. Zo kun je ook nog een beetje van dat zonnetje genieten!

Bron: HLN | Beeld: Calicadoo

Laatste nieuws

Zie ook