Is geroosterd brood gezonder dan ‘normaal’ brood?

Wat zijn nu precies de grootste verschillen tussen geroosterd brood en een 'normale' boterham?

Wat zijn nu precies de grootste verschillen tussen geroosterd brood en een 'normale' boterham? En belangrijker nog: wat is gezonder? Voedingsdeskundige, Manon Wouters, vertelt hoe het nou zit.

Toast

“Geroosterd brood is lichter verteerbaar”, begint Manon. Dit komt door de hitte die tijdens het roosteren vrijkomt.

“Het zetmeel in brood wordt door het roosteren gedeeltelijk afgebroken. Dat is normaal gesproken de eerste stap in het verteringsproces. Door het roosteren sla je deze stap over en is het makkelijker voor je lichaam om het voedsel te verteren”, vertelt de deskundige hierover.

Is het gezonder?

Maar betekent dit dat geroosterd brood nu ook daadwerkelijk gezonder is? Het antwoordt van Manon hierop is nee. “Het is juist goed voor je darmen om aan het werk gezet te worden. Het zorgt voor een goede spijsvertering en een goede stoelgang”, aldus de deskundige.

Wel blijkt het af en toe goed om je brood te roosteren. Het wordt bijvoorbeeld aangeraden als je je niet zo lekker voelt. Je maag en darmen kunnen geroosterd brood dan namelijk beter verdragen.

De voedingswaarde van normaal en geroosterd brood zijn ook exact hetzelfde. Daarnaast bevat geroosterd brood niet minder calorieën. Good to know!

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws