Met deze 6 tips creëer je de perfecte staycation

Met deze thuisblijf vakantietips, belooft het alsnog een heerlijke zomer te worden.
Met deze 6 tips creëer je de perfecte staycation

De zomer van 2020 is voor velen gecanceld. De kans is dan ook groot dat jouw relaxte zonvakantie of hete citytrip minstens een jaar moet worden opgeschoven. Maar geen nood, want met deze thuisvakantie-tips wordt het toch een heerlijke zomer.

1. Zomerse afspeellijst

Als er iets is wat alles beter kan maken, is het muziek. Dus daar beginnen we mee: stel een Spotify-lijst samen met nummers die jou het ultieme zomergevoel geven. Good vibes only!

2. Vakantiegarderobe

Als je iedere keer je kast opentrekt en herinnert wordt aan de vakantie die nooit kwam, dan hebben we maar één advies: draag die dromerige zomerjurken waarmee je in Ibiza over het strand wilde lopen of trek die stoere hotpants aan die bedoeld waren voor het hiken door de Schotse Hooglanden.

3. Leer je favoriete cocktail(s) maken

Een hele zomer lang Pornstar Martini's in eigen tuin of op je balkon. En het fijne is dat je daarna niet strompelend naar huis hoeft. Een win-win dus!

4. Zoek een hobby

Je vrije tijd kun je naast ontspanning, ook steken in het vinden van een nieuwe hobby. Ga eens schilderen, waag je aan het maken van een sierraad of stippel een fietstocht uit. (Deze is ook prima te combineren met de volgende tip.) Een online wijnproeverij of dagenlang zonnen in een opblaasbadje in je tuin zijn, tellen ook.

5. Boekenwurm

Lees een boek, of tien. Kies bij voorkeur boeken die zich afspelen op plekken die voor jou het ultieme vakantiegevoel symboliseren. Of je dat nu vindt in het zwoele Italië van Call Me By Your Name, het bruisende New York van A Little Life of een heerlijke chick lit van Sophie KinsellaYou do you

6. Ga picknicken

Ben je je tuin dan toch zat? Zoek een leuk park of natuurgebied in de omgeving en ga picknicken. Wijntje, kaasje, vers fruit, je favoriete dress en je vrienden: alle ingrediënten voor een perfecte middag (en avond.) Cheers op de zomer!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f912d9657de0', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });