Zo worden je benen deze zomer veel sneller bruin

Aha!

Heb jij je zomervakantie al geboekt? Dan kun je vast niet wachten om in je bikini op het strand te liggen en achteraf een paar tinten bruiner terug te komen. Maar heb jij ook vaak het probleem dat het ene lichaamsdeel sneller bruint dan het andere? Zo kan het zijn dat je buik al snel een stuk donkerder is maar je benen twee melkflessen lijken te blijven. Als dit herkenbaar is, zijn deze tips echt iets voor jou en zijn die witte benen vanaf deze zomer verleden tijd. Let je op?

1/ Water 

Lees ook: Waarom zwemmen goed is voor je (mentale) gezondheid

Op het water word je sneller bruin dan op het land. Al drijvend op je luchtbedje vang je door de weerspiegeling van het water meer zonnestralen, waardoor je sneller bruin wordt. Smeer je echter wel goed in als je het water op gaat, want je verbrandt daardoor ook extra snel. 

2/ Scrubben 

Ga je zonnen? Voorzie dan je benen van een extra goede scrubsessie. Doordat je de dode huidcellen weg scrubt, kan de zon beter bij je huid komen en word je ook egaler bruin. 

3/ Eet wortelen, zoete aardappelen en tomaten

Door veel caroteen te eten, wat in deze voedingsmiddelen zit, komt dat bruine kleurtje sneller op gang. 

4/ Gun het even de tijd

Ga niet als een gek liggen bakken en braden in de volle zon, want dat is absoluut niet goed voor je huid. Bouw het kleurtje rustig op voor het meeste en langste effect. En vergeet vooral niet om je goed in te smeren, want ook dan krijg je een langdurige kleur en is het minder schadelijk voor je huid. 

5/ Aftersun

Aftersun kan je gebruinde huid helpen om niet te vervellen, waardoor je langer dat gewenste kleurtje vasthoudt. 

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws