Hoeveel betalen celebrities om het Met Gala bij te wonen?

Er hangt nogal een prijskaartje aan het meest exclusieve feest van het jaar.

met gala

Het is bijna weer tijd om ons te verwonderen over de extravagante outfits van a-list celebrities tijdens het Met Gala. Elke eerste maandag van mei komen de prachtigste creaties voorbij op de rode loper. Maar wat voor prijskaartje hangt er eigenlijk aan je verschijning op zo'n avond?

Met Gala

Elk jaar paraderen Hollywoord-sterren en celebrities het Metropolitan Museum of Art in New York binnen, om daar uitgebreid te dineren en feest te vieren. Het hoogtepunt van de avond – althans voor ons – is het moment waarop de gelukkige genodigden in hun extravagante outfits de rode loper op komen. Want zodra de beroemdheden binnen zijn gaat de rest van het feest verder achter gesloten deuren, zonder dat er iets van de avond wordt vastgelegd. Genieten geblazen dus, wanneer de crème de la crème over de rode loper zweeft. En geloof ons, als genodigde van het meest exclusieve feest van het jaar wil je geen steekjes laten vallen en alles uit de kast trekken. Zo droeg Kim Kardashian in 2022 een japon die Marilyn Monroe ooit toebehoorde, en trok een zwangere Rihanna alle aandacht toen ze een ellenlange cape droeg met maar liefst 500 bloemblaadjes.

Gastenlijst

Mocht het op je bucketlist staan om ooit bij het Met Gala aanwezig te zijn, wordt het misschien tijd om die droom te laten varen. Hoofdredactrice Anna Wintour herself is namelijk degene die bepaalt of je aanwezig mag zijn bij de flamboyante avond. En we weten allemaal dat deze modekoningin zeer kritisch is. Zo mocht ooit Khloé Kardashian niet op het gala komen omdat Khloé 'te C-list' zou zijn, terwijl 'momager' Kris Jenner en zus Kim Kardashian er wel waren. Voor scheve gezichten deinst de hoofdredactrice dus niet terug, zij is immers dé Anna Wintour. Een plekje op de gastenlijst van dit event is dus zeer gewild onder alle beroemdheden, want hoor je er wel écht bij als je niet bent uitgenodigd voor 'het Met'?

Torenhoog prijskaartje

Wanneer een celebrity de eer krijgt en wordt uitgenodigd, is het tijd om een kaartje aan te schaffen. En die prijzen liegen er niet om. Naar schatting kostte vorig jaar een plekje aan tafel zo'n 50.000 dollar. Wil je een hele tafel kopen? Dan leg je hier zo'n 300.000 dollar voor neer. Deze torenhoge prijs heeft dan wel weer leuke bijkomstigheden, zoals vroegtijdige toegang tot de expositie in het Metropolitan Museum of Art, cocktails, het diner en natuurlijk het feit dat je aanwezig bent bij het meest exclusieve feest van het jaar.

De prijzen waren afgelopen jaar hoger dan ooit tevoren, waardoor een aantal vaste museumdonoren zich zou hebben afgemeld. “Deze mensen doneren al zoveel. Het is veel om dan zo'n bedrag te vragen”, vertelde een insider aan de krant Page Six. “Voor elke genodigde die besluit niet te gaan, staan er twintig mensen in de rij ​​te smeken om te mogen komen. Zal Anna die mensen pleasen? Misschien, misschien niet", voegde een andere insider eraan toe.

Leggen de celebrities zelf zoveel geld neer voor hun entree? Dat is vaak niet het geval. Er vinden vrijwel altijd samenwerkingen plaats tussen celebrities en vooraanstaande designers, waardoor zij zelf niet opdraaien voor de kosten. Designers kopen een hele tafel en nodigen namens hen beroemdheden uit als gasten – op voorwaarde dat ze zijn goedgekeurd door Anna uiteraard.

En het geluk van de beroemdheden stopt daar niet, want ook hun outfits hoeven ze niet zelf aan te schaffen. De designers die de beroemdheden aan hun tafel laten zitten, hullen hen ook in hun extravagante outfits. Ook daar hangt voor de beroemdheden zelf geen prijskaartje aan. Wat een geluk!

Celebrity
  • Cosmopolitan USA
  • NL Beeld