De meest voorkomende fouten die je maakt tijdens het aanbrengen van je make-up

Herkenbaar?

Het is heel makkelijk om in bepaalde gewoontes te vallen als het op make-up aankomt, daarom noemen ze het ook een routine. Maar, wist je dat je waarschijnlijk een paar veel voorkomende fouten maakt zonder het te beseffen? Een kleine snelcursus die je makkelijk in je beautyroutine kan opnemen! 

Verkeerde bronzer 

Lees ook: 5 fouten die we maken bij het reinigen van ons gezicht

“De juiste tint bronzer voor je ondertoon is essentieel”, zegt Lijha Stewart, Make Up For Ever’s director of artistry and education. “Als je bronzer over het hele gezicht aanbrengt, loop je het risico voor een té bruin gezicht met een te witte nek, waardoor het lijkt alsof je de verkeerde tint foundation draagt.”

De juiste bronzer: 

1. Als je gele of olijfkleurige ondertonen hebt, zoek dan naar bronzers met een gouden ondertoon.

2. Als je een rode, roze of perzik ondertoon hebt, kies dan een bronzer met terra-cotta ondertonen. Dit zorgt voor een natuurlijke, zonnige uitstraling.

 

Je gebruikt een te lichte of een te donkere foundation 

“Niemand wil het gevreesde bobblehead effect”, zegt Stewart. “Als je een tintje donkerder of lichter wil worden met foundation, dan is er een manier om ervoor te zorgen dat het goed gedaan wordt.

De juiste foundation: 

1. Gebruik twee tinten: één tint foundation die iets donkerder is dan je natuurlijke kleur, en een andere tint die wat lichter of gelijk is aan je eigen huidskleur.

2. Breng de lichtere tint in midden van je gezicht aan en breng de donkere tint op de buitenste rand van je gezicht aan.

3. Zorg ervoor dat je je hals ook meeneemt om een naadloos eindresultaat te creëren.

 

Lipliner  

“De vorm van je lipliner zal je lippenstift maken of breken. Veel mensen hebben moeite met het aanbrengen van een lipliner. Maar, zo krijg je wel symmetrische lippen”, zegt Stewart. 

How to: 

1. Denk aan het noorden, zuiden, oosten en westen. Begin in het midden van je lippen, en definieer zowel de boog van je bovenlip (noorden) als het midden van de onderlip (zuiden).

2. Neem elke hoek mee, dus zowel de boven- als onderlip (oost en west). Open je mond een beetje, zodat je het nauwkeurig kunt aanbrengen en trek naar boven totdat je weer in het midden uit komt (waar je ook begonnen bent).

3. Vul de rest van je lippen in voor een perfecte pruillip. 

 

Je brengt je contour en highlight verkeerd aan

“Zelfs met alle beschikbare tutorials blijft het accentueren en contouren een van de moeilijkste make-up technieken die er bestaat. Vaak zien we overdreven resultaten die er misplaatst uitzien.” 

How to: 

1. Voor een natuurlijke contour, of het nu gaat om crèmes of poeder, probeer te voorkomen dat er rechte lijnen op het gezicht worden aangebracht. In plaats daarvan, beweeg je kwast in subtiele opwaartse bewegingen langs je botstructuur.

2. Een vlekkerige contour kan het gezicht er vuil uit laten zien wat resulteert in een rommelig eindresultaat. Zorg ervoor dat je poeder zich goed blend met je foundation. Vermijd ook een te donkere tint, kies in plaats daarvan voor een tint dat maximaal twee tinten donkerder dan je eigen huidskleur is. 

3. Wanneer je je neus accentueert, zorg er dan voor dat je je highlight niet te laag op het puntje van je neus aanbrengt (je neus wordt dan verlengt en lijkt groter). 

 

Mascara klontjes 

“Klonterige mascara is volledig te vermijden, maar veel vrouwen weten niet waar ze moeten beginnen,” zegt Stewart.

How to: 

1. Vermijd het aanbrengen van te veel laagjes als de mascara op je wimpers nog nat is; dit kan leiden tot klontering op de uiteinden van je wimpers. In plaats daarvan laat je je mascara enkele seconden drogen tussen je eerste en tweede laag, dit trekt en scheidt je wimpers en creëert lengte en definitie.

2. Probeer twee mascara’s te gebruiken, een voor het volume en een andere voor het waaiereffect. 

 

Bron: Byrdie | Beeld: Jason Lloyd-Evans 

Laatste nieuws