8 simpele tips voor een egale en stralende huid

De gouden regels voor een gezonde huid.
  • Beauty
  • Redactie Marie Claire
8 simpele tips voor een egale en stralende huid

Het internet staat vol met huidverzorgingstips en helaas zitten er ook veel bij die niet werken. Voor het geval je je liever niet waagt aan Kylie’s walnotenscrub of een glas augurkensap hebben wij de beste en veiligste tips voor je op een rij gezet.

Gouden tips

Lees ook: Dit anti-aging serum is als botox in een flesje

Dermatologen vertellen je hoe je een gezonde, egale en glanzende huid krijgt door middel van acht eenvoudige tips.

Tip 1: op water gebaseerde haarproducten

Dermatoloog dr. Ranella Hirsch raadt aan om op water gebaseerde haarproducten te gebruiken. Ja, haarproducten. “Op olie of wax gebaseerde haarverzorging kan leiden tot puistjes, vooral rond de haarlijn. Ik zie dit vooral vaak in de zomer.”

Tip 2: neem een peeling

Cosmetisch dermatoloog en huidkankerchirurg dr. Kenneth Mark vertelt dat een chemische peeling een wondermiddel is in de dermatologie. “Ze exfoliëren en geven de huid een stralende gloed. Wanneer je je huid herhaaldelijk trakteert op zo’n peeling, stimuleert dit het collageen en dit vermindert op zijn beurt fijne lijntjes en rimpels.”

Tip 3: zweten maar

Dr. Hirsch zegt dat 45 minuten sporten een soort detox is voor de huid. Dit resulteert in een all-around, permanente glow.

Tip 4: altijd insmeren

Gebruik dit als vuistregel voor het gebruik van zonnebrandcrème: als het buiten licht genoeg is om te zien, moet je zonnebrand opsmeren. “Mensen denken dat je je niet in hoeft te smeren als het regent of sneeuwt, maar niets is minder waar”, zegt dr. Hirsch. Dit voorkomt tekenen van huidveroudering, zoals vlekken, rimpels en zichtbare aderen.

Tip 5: eet minder zuivel 

Ineens extra veel last van puistjes? Het zou kunnen liggen aan het consumeren van zuivel. “Verschillende onderzoeken toonden aan dat mensen die dit veel eten of drinken 30 procent meer puistjes ervaren dan mensen die dit niet consumeren”, aldus Hirsch.

Tip 6: eet veel vitaminerijke voedsel

Huidvriendelijke ingrediënten als wortels, donkere bladgroenten, pompoenen (vitamine A), citrusvruchten (vitamine C) zijn je vriend. Voor je dagelijkse dosis vitamine E kun je een avocado eten.

Tip 7: Breng je dag- of nachtcrème aan op een vochtige huid

Hirsch benadrukt dat moisturizers het vocht in je huid vasthouden, ze vullen dus geen vocht aan. Ze zijn dus het effectiefst op een vochtige huid. Nóg beter is om eerst een hydraterend serum te gebruiken en dit hierna te verzegelen met een moisturizer.

Tip 8: probeer een Humidifier

Proberen om 40 glazen per dag achterover te gooien is misschien effectief, maar niet bepaald eenvoudig. Zet in plaats hiervan een Humidifier in de slaapkamer en bij je werkplek. Volgens Hirsch zal de verandering in luchtvochtigheid wonderen doen voor je droge huid.

Bron: InStyle | Beeld: Jason Lloyd-Evans