5x inspirerende podcasts over fashion

Begin maar met luisteren!
5x inspirerende podcasts over fashion

Vorig jaar een énorme hype en ook dit jaar zijn podcasts niet meer weg te denken. Logisch, want het is zeer toegankelijk en de onderwerpen zijn veelzijdig. Enne, je kunt ’t ook nog overal waar je wil luisteren. Ons Belgisch zusje deed onderzoek naar de leukste fashion podcasts du moment.

1/ Career Girls - Ace & Tate 

Lees ook: Dit zijn de docu's op Netflix die je gezien moet hebben

Ace & Tate, ken je wellicht van hun stijlvolle eyewear collectie. Onlangs lanceerde het merk een podcast-serie genaamd Career Girls’. Hiermee zet het merk succesvolle én invloedrijke vrouwen in de spotlights. Journaliste en auteur Zing Tsjen, praat met deze vrouwen, die eerlijke en interessante ervaringen delen over hun belevenissen in de werkwereld. 

2/ The Faubourg of Dreams – Hèrmes

De acht-delige reeks The Faubourg of Dreams brengt originele verhalen over de historische winkel van Hermès. Elke aflevering is er iemand anders aan het woord, denk bijvoorbeeld aan een artistiek directeur of iemand uit de verkoop. Bereid je voor op boeiende anekdotes en een onderdompeling in de wereld van het iconische modehuis. 

3/ Love Letter From Hunkemöller

Op Internationale Vrouwendag lanceerde lingeriemerk Hunkemöller haar eerste podcast, ‘Love Letters From Hunkemöller’. Met deze podcast wil het lingeriemerk een ode brengen aan alle inspirerende vrouwen. Het resultaat? Speelse én ontspannende afleveringen met persoonlijke anekdotes. De eerste aflevering is met curvy topmodel Danielle van Grondelle, die volop voor body positivity staat. You go girl! 

4/ Métier Class – Chanel

Met Métier Class lanceert Chanel een nieuw hoofdstuk in zijn reeds langer gekende 3.55 podcast serie. In samenwerking met Monocle en journalist Tyler Brûlé biedt Chanel ons een exclusieve kijk behind the scenes op de creaties van Chanel. De serie telt vier afleveringen met elk een belangrijk persoon in de hoofdrol. In de eerste aflevering is het direct raak. Niemand minder dan Karl Lagerfeld is aan het woord. 

5/ Chloé Radio

Met de podcast ‘Chloé Radio’ brengt het modehuis een ode aan vrouwen. Via de podcast zijn inspirerende vrouwen te horen, die praten over persoonlijke inzichten en hun blik op de wereld. Met de podcast hint het modehuis naar de uitspraak van Gaby Aghion, stichtster van Chloé in 1952: “To all women, I always say, you must dare.” Met Chloé Radio probeert het modehuis verschillende generaties vrouwen met elkaar te verbinden, waarbij doordachte discussies, vrijheid en vrouwelijkheid, en innerlijke kracht centraal staan.

Bron: Marie Claire BE | Beeld: BSR 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f019dc9bba75', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });