Zo ga je om met pigmentatie

Volgens een schoonheidsspecialist.

Lees ook

Morgen begint officieel de lente. De zon schijnt langer en het weer wordt aangenamer. Tijd om na te denken wat dit voor je huid kan betekenen, want zonnestralen kunnen hardnekkig voor je skin zijn. De schade die kan optreden? Pigmentatie, ook wel hyperpigmentatie genoemd.  

Pigmentatie

Lees ook: Priyanka Chopra zweert bij dit goedje voor een gave huid

Hyperpigmentatie is een huidaandoening die verwijst naar donkere vlekken of aftekeningen op het gezicht en lichaam. Pigmentatie is een veel voorkomend probleem voor zowel mannen als vrouwen van verschillende leeftijden. Veel voorkomende soorten pigmentatie zijn bijvoorbeeld sproetjes, zonnevlekken (ouderdomsvlekken), melasma (zwangerschapsmasker) of postinflammatoire hyperpigmentatie. 

Schoonheidsspecialist 

De oorzaak van huidpigmentatie is een reactie op de huid die zich beschermt tegen de werking van de zon”, zegt Sylvia DownPractise Manager bij Skin Renu Clinic in Sydney. “Hoewel genetische, milieu- en andere factoren kunnen variëren, wordt de meeste pigmentatie veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Je huid hoeft niet verbrand te worden om pigmentatie te ontwikkelen. De UV-A en UV-B stralen van de zon bereiken voortdurend onze huid, ook als we onze dagelijkse activiteiten uitvoeren en dit heeft een cumulatief effect”, vertelt Down. 

Behandeling 

Gelukkig kunnen de meeste soorten pigmentatie worden behandeld. Down adviseert dat laserbehandelingen bij een schoonheidsspecialist effectief kunnen zijn in het ‘verwijderen’ van pigmentvlekken. Ook is het belangrijk om altijd een beschermende crème en foundation met een factor aan te brengen voordat je de deur uitgaat. Enne, dit betekent ook het vermijden van de zonnebank.  

Bron: Marie Claire AU | Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook