Now you know: na zo veel tijd moet je je bh weggooien

Wist jij dit?

Lees ook

Heb jij jarenlang dezelfde twee bh’s afwisselend gedragen? Dan is het tijd dat jij je borsten iets meer liefde en steun geeft (letterlijk en figuurlijk). Ze verdienen meer dan uitgerekte beugelbanden die niet op je schouders blijven zitten. Wanneer jij je bh’s echt moet weggooien? Het is sneller dan je misschien verwacht.

Weggooien

Lees ook: Wat er met je lichaam gebeurt als je met beha slaapt 

Iris Clarke, eigenaresse van lingeriewinkel Iris Lingerie in New York, vertelt aan Huffington Post dat het eraan ligt hoeveel verschillende bh’s iemand draagt. Draag jij bijvoorbeeld vijf afwisselende bh’s, dan kun je ze ongeveer een jaar dragen. Heb jij twee favoriete bh’s? Dan kun je deze na een half jaar weggooien. En stel, je hebt één favoriete bh, dan kun je deze na een maand al wegdoen. Best wel snel dus. Verder suggereert Iris vier of vijf basis-bh’s voor onder een t-shirt, een strapless bh, een beha zonder rug en enkele kanten bh’s voor in jouw garderobe. 

Signalen

Wat de signalen zijn van een bh die je kunt weggooien? Als je een nieuwe bh koopt, wil je dat de band strak staat wanneer deze met de meest losse haak is verbonden. Een bh wordt in de loop der tijd uitgerekt, en op deze manier kun je hem altijd strakker dragen. Als dit niet meer het geval is, weet je dat de tijd van jouw bh ten einde is gekomen. Een ander ding om op te letten zijn de beugelbandjes van je bh. Als ze altijd van je schouders vallen, zelfs als ze strakker zijn vastgezet, dan is dit waarschijnlijk een teken dat de bh is uitgerekt en moet worden vervangen.

Bron: Huffington Post l Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook