Lady Gaga neemt eerste Oscar ooit mee naar huis

De ster won de prijs voor haar lied shallow.

Lees ook

Lady Gaga heeft gisterenavond haar eerste Oscar gewonnen. De zangeres kreeg het beeldje voor het lied Shallow uit de filmhit A Star is Born. Zij speelt hierin de rol van een serveerster die wordt ontdekt als zangeres.

Emotionele toespraak

Lees ook: Oscars 2019: de meest besproken looks

De zangeres bedankte in haar emotionele toespraak haar familie en haar zus in het bijzonder. “Ik heb heel lang heel hard gewerkt om iets te bereiken”, zei ze met tranen in haar ogen. “Het gaat niet om winnen, het gaat erom dat je niet opgeeft. Het gaat om discipline en passie. Niet om hoe vaak je wordt afgewezen en valt, maar om hoe vaak je opstaat en blijft doorgaan.”

Chemie

De uitreiking van de prijs was voor fans geen verrassing. Eerder op de avond performde Gaga het lied met haar medespeler Bradley Cooper. Het duet ging binnen enkele minuten viraal. Het optreden wordt beschreven als een magisch moment. De chemie tussen de twee zou overweldigend zijn. 

Spraakmakende outift

De zangeres verscheen met een pompeuze Tiffany’s ketting op de rode loper. Hetzelfde juweel werd gedragen door de iconische Audrey Hepburn in 1961 tijdens een publiciteitssessie voor de film Breakfast at Tiffany’s. De diamant kwam volledig tot zijn recht in combinatie met Lady Gaga’s elegante Alexander McQueen jurk. 

Bron: Panorama, Marie Claire UK | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook