Dolce & Gabbana geeft indrukwekkende show en doet uitspraak over de ‘olifant in de kamer’

Ondanks de boycotts op het merk door verschillende celebrities, was de nieuwe kledinglijn binnen een mum van tijd uitverkocht.
Dolce & Gabbana geeft indrukwekkende show en doet uitspraak over de ‘olifant in de kamer’

Fashionhuis Dolce & Gabbana werd gedwongen om een grote show in China af te blazen nadat een reeks controversiële video’s en Instagram-berichten viral ging. Hun Alta Modeshow ging dit weekend wél door en Domenico Dolce wilde toch nog iets zeggen over het eerdere schandaal.

De Alta modeshow

Lees ook: Vivienne Westwood ontvangt Award for Positive Change

Om de afgeblazen show goed te maken, liepen de modellen in maar liefst 210 verschillende outfits over de catwalk. De finale op zich duurde zeven minuten en het was een waar spektakel. De Alta show stond volledig in het teken van meer dan 500 jaar Italiaanse historie. Ondanks de slechte publiciteit rondom het merk, viel de kleding enorm in de smaak bij het publiek. Nog voor het einde van de show was en groot deel van de collectie uitverkocht. 

Leermoment

Lees ook: Dit zijn de populairste fashion-items van 2018

Naar aanleiding van de racistische video’s en berichten postte het designerduo een filmpje waarin ze hun excuses maakten. Toch voelde ontwerper Domenico Dolce zich tijdens de Alta-show gedwongen om nogmaals iets te zeggen over de ‘olifant in de kamer’. Hij vertelde de journalisten dat dit een leermoment voor hem is geweest. "China was gisteren. Vandaag is een nieuwe dag. Ik weet dat het leven je kan verrassen, soms op een positieve en soms op een negatieve manier. Maar het kan niet alleen maar rozengeur zijn. Soms, op donkere dagen – ik ben nu 60 jaar oud – denk ik dat het leven ons iets wil leren. Dan moet je je ogen en je hart openen en proberen te begrijpen wat het leven je wil vertellen. Je probeert het, en de volgende dag ga je weer door."

Bron: Vogue | Beeld: Getty Images

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f29ab41cf85f', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });