Modeliefhebbers opgelet: Netflix komt met documentaire over Chanel

Bereid je voor op chaos, drukte, maar bovenal: fashion.
  • Fashion
  • Redactie Marie Claire
Modeliefhebbers opgelet: Netflix komt met documentaire over Chanel

Een cadeautje voor de modeliefhebbers: Netflix komt met een documentaireserie en één aflevering gaat over modehuis Chanel. In de eerste aflevering zien we hoe Karl Lagerfeld, het meesterbrein achter Chanel, te werk gaat bij de spring/summer couture-show. De serie heet 7 Days Out en komt 21 december online. Dit is wat we kunnen verwachten…

Het meesterbrein achter Chanel

Lees ook: Ophef over Karl Lagerfeld's verslonsde uiterlijk

De serie volgt zeven dagen lang steeds een ander invloedrijk persoon in aanloop naar een belangrijk evenement. In de eerste aflevering is Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld aan de beurt. Lagerfeld is al jaren één van de meest invloedrijke couturiers ter wereld, die onder andere werkt voor Chanel en Fendi. Op 85-jarige leeftijd is hij nog steeds up and running.

Wat we te zien krijgen

Wij krijgen één week uit Lagerfelds leven te zien, vlak voor zijn spring/summer show. Hij wordt gefilmd in zijn persoonlijke studio in Parijs, in de ateliers van Chanel en backstage bij de grote couture show. De show vindt plaats tijdens fashion week, de drukste week in modeland. Regisseur Andrew Rossi zou naar eigen zeggen volledige vrijheid hebben gekregen om te filmen wat hij wilde. We verwachten dus chaos, drukte, maar bovenal: fashion.

Bron: Netflix | Beeld: Getty Images