Geweldig: Givenchy komt met eerste plussize couture jurk ooit

Tijdens de InStyle Awards zagen we dit jaar een bijzondere verschijning.

Lees ook

Tijdens de InStyle Awards zagen we dit jaar een bijzondere verschijning. Actrice Rebel Wilson schitterde in een haute couture plussize jurk van Givenchy. En dit is zo bijzonder, omdat het de eerste plussize-couturejurk ooit is. 

Givenchy

Lees ook: Jennifer Lopez (49) pronkt met curves in pikante jurk

Haute couture wordt nog steeds voornamelijk voor dames met size zero gemaakt en daar is tijdens de InStyle Awards voor het eerst verandering in gekomen. Givenchy heeft voor deze awardshow in Los Angeles een plussize ontwerp gemaakt dat de Australische actrice mocht dragen. Ze droeg een zwarte jurk op knielengte, zwart-witte pumps en een opvallende bril met diamantjes, allemaal van hetzelfde merk. 

Bedankje

Lees ook: Plussize model Jana Voyvodich: “we zijn zoveel meer dan onze maat”

Na afloop van de awards bedankte Rebel de creatief directeur van Givenchy, Clare Waight Keller, via een Instagrampost. “Eerst maakte ze de trouwjurk van Meghan Markle, nu ook deze fantastische zwarte jurk met kant voor mij. Ook de bril en hakken zijn handgemaakte stukken van het modehuis. Afgelopen weekend was een modedroom die uitkwam.” Of modehuis Givenchy of andere merken met meerdere plussize-couturejurken komen is niet bekend. 

Bron: Beau Monde, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook