Eva Jinek openhartig over hoe het moederschap haar veranderd heeft

De kersverse moeder doet niet rustig aan en zit bordevol ambitie.

Lees ook

Eva Jinek is in september bevallen van haar zoontje Pax. Ondanks het tijdrovende moederschap heeft ze grote ambities in haar carrière. Toch geeft ze aan veranderd te zijn.

Veel ambitie

Lees ook: Vrouwen worden steeds later zwanger en dat brengt gevolgen met zich mee

Eva is dolgelukkig met haar kleine spruit, maar kan toch niet wachten om zich weer op haar carrière te storten. Ze heeft geen zin om rustig aan te doen, de presentatrice zit vol ambitie en probeert een weg te zoeken om het moederschap te combineren met haar baan.

Latenightshow

“Ik heb nooit gedacht: ik doe die latenightshow een paar jaar, it’s just a job, zo denk ik niet. Dat is niet veranderd sinds de baby”, vertelt ze aan De VARAgids. Wel kijkt ze na de bevalling anders naar haar werk. “Dat wát ik doe, zie ik meer in perspectief. Het is maar een televisieprogramma, niet een heel bestaan.”

Als Eva thuis is kijkt ze veel televisie. Zo blijft ze op de hoogte van het nieuws. Ze merkt dat ze nu anders naar de showbizzwereld kijkt dan voorheen. “Ik denk regelmatig, waar hébben we het over? Dat wordt trouwens al wel minder. Ik praat alweer tegen de tv”, geeft ze toe.

Uitputtend

Waar Eva moeite mee heeft? Het slaapgebrek door haar zoontje, wat ze overigens flink heeft onderschat. “Ik had van tevoren alle boeken gelezen, ook over slaapgebrek. Ik dacht: ik heb tien jaar ochtenddiensten gedaan, ik weet echt wel hoe dat voelt. Voor het ochtendjournaal moest ik half vier mijn bed uit. Dat zou toch de beste voorbereiding ever moeten zijn? Maar dit is toch anders.”

Bron: VIVA | Beeld: ANP Foto

 

Laatste nieuws

Zie ook