Met deze 5 tips draag jij zélf je steentje bij aan het verminderen van de plasticsoep

Plastic is helemaal niet zo fantastic...

Lees ook

Plastic is helemaal niet zo fantastic… Het probleem van de plasticsoep in onze oceanen is veel groter dan gedacht: als we zo doorgaan, zit er in 2050 meer plastic in de zee dan vis. Wereldwijd sterven elk jaar miljoenen dieren door deze plasticsoep, en ook wijzelf krijgen miniscule stukjes giftige plastic binnen door het voedsel dat we uit zee halen. Shocking, niet? Dit kun jij zelf doen om minder plastic te gebruiken…

Komt het:

1. Neem minder plastic tasjes aan in winkels en zorg dat je altijd een herbruikbaar tasje meeneemt als je gaat shoppen. Schaf een duurzame waterfles aan voor onderweg/tijdens het sporten in plaats van steeds nieuwe plastic flesjes te kopen.

2. De berg AH-zakken die je waarschijnlijk nog in je kast hebt liggen, kun je mooi gebruiken voor huisvuil. Het helpt ook om vaker op (biologische) markten en bij lokale boeren te kopen, omdat ze daar geen plastic verpakkingen gebruiken.

3. Gebruik geen plastic rietjes meer, want dat zijn een van de grootste vervuilers van de oceaan. Een stalen rietje kun je onbeperkt schoonspoelen en hergebruiken.

4. Verban fleece-kleding uit je kledingkast, dat wordt namelijk van hetzelfde materiaal gemaakt als PET-flessen. Per gram fleece komen per wasbeurt 4000 vezeltjes via het riool in ons oppervlaktewater terecht.

5. Let op je verzorgingsproducten: in scrubs, shampoo, make-up, haarlak en tandpasta zitten veel meer plasticdeeltjes dan je denkt. Op beatthemicrobead.com kun je een overzicht vinden van schadelijke ingrediënten.

Bron: Happy in Shape | Tekst: Jill Waas | Beeld: Getty

 

Laatste nieuws

Zie ook