Georgina Verbaan openhartig over ongelijkheid in showbizzwereld

"Ik ben zeker iemand die voor zichzelf opkomt als het om gelijke behandeling en salarissen gaat."

Lees ook

Actrice Georgina Verbaan vindt het niet alleen belangrijk om haar ‘mannetje’ te staan in de keiharde showbizzwereld, de 38-jarige is ook veel kritischer geworden in haar rollenkeuzes.

Gelijkheid

Lees ook: Deze ene beslissing veranderde Jennifer Lawrence’s leven voor altijd

“Ik ben zeker iemand die voor zichzelf opkomt als het om gelijke behandeling en salarissen gaat”, vertelt ze in een nieuw interview met Grazia. “Onderling praten we er ook wel over met collega’s. Als ik samen met een man in een film of serie zou spelen, waarin we een even groot aandeel hebben, maar hij verdient drie keer zoveel als ik, dan zou ik daarvoor bedanken”, zegt ze standvastig.

Werk

“Maar, het blijft Nederland en het is een kleine industrie. Je kunt twee keer ‘nee’ zeggen tegen iets, maar als je agenda leeg blijft, moet je op een derde project toch ‘ja’ zeggen – het blijft werk,” vertelt Georgina. “Nu heb ik een staat van dienst van meer dan twintig jaar, dus mijn positie is makkelijker dan die van een beginnende actrice. Maar het is belangrijk dat dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt.”

Vast honk

Lees ook: Michiel Huisman schittert binnenkort in Netflix-serie

“Ik heb vroeger wel het idee gehad om in het buitenland te werken, maar toen kreeg ik een dochter en werd dat verlangen minder. Ik wil mijn tijd met haar niet opgeven voor een carrière daar. Als je kijkt naar Michiel Huisman en anderen, zie je dat ze zich echt hebben gevestigd in Amerika, dat is wel nodig als je serieus iets wil bereiken. Ik merk dat ik heel erg behoefte heb aan een vast honk.”

Bron: Grazia | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook