Deze ene beslissing veranderde Jennifer Lawrence’s leven voor altijd

"Ik was gewoon heel meegaand en een people pleaser."

Lees ook

Echt en relatable. Openhartig en oprecht. Google Jennifer Lawrence en dat zijn de kernwoorden die constant worden gebruikt om de geliefde Hollywood-ster te beschrijven. Ook worden haar hilarische talkshow-interviews benoemd en haar sterke houding ten aanzien van feminisme en loongelijkheid. Toch geeft de Oscar-winnares toe dat ze niet altijd de waarheid durfde te spreken in haar carrière.

People pleaser

Lees ook: Jennifer Lawrence onthult welke rol ze nooit meer wil spelen

“Toen ik voor het eerst [in Hollywood] begon, deinsde ik terug voor ongemakkelijke gesprekken, dus was ik gewoon heel meegaand en een people pleaser.” Toch kwam er een keerpunt in het leven van de 28-jarige.

Keerpunt

Lees ook: Jennifer Lawrence’s nieuwe kapsel is wat jij nodig hebt aankomende zomer

“Maar toen besefte ik: ‘wat heeft het voor zin om iets te zeggen, als ik niet precies zeg wat ik bedoel?’ Ik heb de beslissing gemaakt om de waarheid te spreken, zelfs als het moeilijk is en het heeft mijn leven veranderd – in werk, relaties en vriendschappen. Nu weet iedereen precies hoe ik me voel en ben ik altijd mezelf.” Zo is het maar net, Jen. “Nog even over feminisme, voor mij gaat het over gelijkheid. Ik wil gelijk worden behandeld, ik wil hetzelfde worden betaald, ik wil dezelfde kansen hebben. Zo simpel is het.”

Bron: Marie Claire US | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook