Zien: Lady Diana droeg ‘biker shorts’-trend als eerste

Lang voordat het een trend werd!

Lees ook

Sommige trends zijn niet voor iedereen weggelegd: van de dad (chunky) sneaker tot mom mules, smaken verschillen. Net als ‘biker shorts’, de korte strakke wielrennersbroekjes. De gedachte dat deze broekjes alleen op de fiets kunnen, is passé. Een celeb als Kim Kardashian doet het ons voor. Zij draagt ze haar geliefde Yeezy-broekje – van Kanye Wests label – tijdens een avondje uit met een goed paar hakken. Wat je misschien niet wist, is dat deze biker shorts allang door Lady Diana Spencer werden gedragen.

Diana 

In de 90s droeg Diana Spencer deze wielrennersbroekjes al. Diana was voor haar tijd een echte stijlicoon. Ze droeg wat zij mooi vond en brak hier en daar af en toe (onbewust) een koninklijk protocol. Ze combineerde de broekjes met een oversized sweaters en chunky sneakers. Iconisch! 

Inspiratie

Zou Kanye zijn Yeezy-collectie op Diana hebben gebaseerd? Dit is niet de eerste keer dat een designer inspiratie zou hebben gekregen van Lady Di. Eerder liet designer Virgil Abloh weten dat zijn spring/summer 2018-collectie voor Off-White was geïnspireerd op de royal.

Yeezy Season 4 show

Lees ook: Kate Middleton brengt ontroerend eerbetoon aan Diana Spencer

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook