Deze 5 overheerlijke brunch-adresjes zijn een tripje naar Brussel zeker waard

Wij reserveren alvast een tafeltje, jij ook?

Deze 5 overheerlijke brunch-adresjes zijn een tripje naar Brussel zeker waard

In Brussel hoef je niet lang zoeken want daar zijn heerlijke terrassen en eettentjes genoeg. Maar het is dan ook geen geheim dat de Belgische hoofdstad de beste culinaire adressen heeft. Wij geven jou vijf hotspots waar je gezellig, maar vooral enorm lekker, kan brunchen.

1/ La Fabrique en Ville

In een oase van rust op slechts een steenworp afstand van de Gulden-Vlieslaan vind je La Fabrique en Ville. De prachtige lampen, witte rieten stoelen en vele planten zorgen ervoor dat La Fabrique en Ville een van de charmantste zaakjes in Brussel is. Je kan er brunchen op zaterdag, zondag en op feestdagen. Je kan er fruitsalades, broodjes, gebak, muesli, pannenkoeken, roerei, kazen… krijgen. Bovendien wordt alles gemaakt van 100% zelfgemaakte producten. Kortom alles wat je maar wensen kan. Wij reserveren alvast een tafeltje, jij ook?

2/ Le Châtelain 

Als je de brunch van Le Châtelain in een woord zou moeten beschrijven, zou je ongetwijfeld kiezen voor… gigantisch. Ze hebben exotisch fruit – van watermeloen tot drakenfruit, een assortiment kazen, rundscarpaccio, gerookte zalm, zoete aardappelen, Arabische salades, desserts… Kortom de hemel op aarde. Deze brunch biedt, naast het buffet, ook op wens gemaakte eieren aan: benedictijner, roerei of gewoon een spiegelei. 

3/ Garage à Manger

Op het menu bij Garage à Manger vind je een dagsoep, een charcuterieplank (worstjes, spek…), eitjes, verschillende salades en een zoet buffet vol met gebakjes, zelfgemaakte muesli, granola, fruit… Maar wat Garage à Manger echt zo speciaal maakt is de locatie: je eet in een garage. En dat nergens minder dan in het oude Pêle-Mêle van Elsene.

4/ Peck 20

Goed nieuws, de brunches bij Peck 20 duren de héle dag. Zoute wafels, gepocheerde eieren, een dagsoep, gemengde salades, açai bowls, zelfgemaakte limonades en verse smoothies. Bovendien is het zaakje super kleurrijk (het is echt de moeite om er eens voorbij te wandelen en naar binnen te kijken).

 

Een bericht gedeeld door FIEN (@fienlanckriet) op

5/ Yeti

Yeti is een zaak waar je echt lekker kan eten. Ze bieden geen echte brunch-menu’s aan maar met de aangeboden gerechten kan je zelf de perfecte brunch samenstellen. Je neemt gewoon een gerechtje van de ontbijtkaart en eentje van de lunchkaart. Vervolgens kies je nog een drankje, en smullen maar. De meeste gerechten zijn er trouwens geïnspireerd door het buitenland. Zo heb je Japanse specialiteiten, Marokkaanse specialiteiten… Kortom, van alles wat.

Lees ook: Deze app checkt welke hotspots het beste bij jou passen

Bron: Marie Claire Belgë