Balmain kleedt 16 zwarte actrices in Cannes als statement tegen racisme

Geweldig!
Balmain kleedt 16 zwarte actrices in Cannes als statement tegen racisme

Waar Cate Blanchett vorig weekend al een protest leidde van een groep van 82 vrouwen tijdens het Cannes Film Festival, heeft ook Balmain een statement gemaakt. 16 zware actrices lieten zichzelf zien in Balmain onder leiding van de Franse actrice Aïssa Maïgae.

Discriminatie
Aïssa Maïgae en onder andere actrices Marie-Philomène Nga, Mata Gabin, Nadège Beausson-Diagne en Sabine Pakora, massaal gekleed in Balmain, vroegen op deze manier aandacht voor hun multimediaproject 'Noire N’est Pas Mon Metier', ook wel: 'zwart zijn is niet mijn beroep'. Het doel hiervan is de discriminatie van zwarte Franse en Amerikaanse vrouwen in de filmindustrie te tonen aan de rest van de wereld. 

Steun
Balmains Olivier Rousteing was gevraagd de outfits te leveren voor deze vrouwen. De ontwerper zei dat hij de discriminatie erkent en dat hij op deze manier zijn steun voor het project wil aantonen. Bekijk hier onder de beelden.

Lees ook: Zó lang duurde het om deze Dior-jurk te maken

Beeld: Getty 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deac03fa6e82', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });