Stella McCartney en Vivienne Westwood komen naar Nederland

Dit beloof het modespektakel te worden van het jaar!

Lees ook

Grote namen uit de wereld van de mode laten in juni en juli in Arnhem zien hoe zij eerlijker, schoner, duurzamer en toch luxueus willen gaan werken. Iconen als Vivienne Westwood, Stella McCartney, Iris van Herpen en Osklen werken mee aan het internationale mode-evenement State of Fashion 2018.

Samenwerkingen
De twee modegrootheden Westwood en McCartney staan bekend om hun positieve bijdrage op het gebied van duurzaamheid. Onder andere daarom zullen zij de hoofdtentoonstelling vullen met prachtige stukken. Westwood pakt het groots aan met een installatie van 100 canvas tassen uit haar samenwerking met The Ethical Fashion Initiative. McCartney gaat een speciale samenwerking aan met Nederlandse fotograaf Viviane Sassen.

Opvolger
State of Fashion is de opvolger van de bekende Arnhemse ModeBiënnale. Daar is in 2014 na twee edities de stekker uit getrokken. State of Fashion probeert met curator José Teunissen, hoogleraar aan de University of the Arts London, minder elitair te zijn en beter aan te sluiten bij actuele vragen. “De modewereld staat voor een enorme uitdaging. De vraag is hoe luxe ecologisch en sociaal verantwoord geproduceerd kan worden”, aldus Teunissen. 

Wil je er bij zijn? Koop hier je tickets!

Lees ook: Met deze items maak jij een mega statement op je werk 

Beeld: Getty Images

 

 

Laatste nieuws

Zie ook