Ashley Graham haat de benaming ‘echte’ vrouw

Ze wil dit niet meer horen.

Lees ook

Wie kent Ashley Graham inmiddels niet? Het Amerikaanse plus-size model is hét rolmodel voor body positivity. Zo showde ze haar cellulite van dichtbij, om te laten zien dat een vrouw zich hier niet voor hoeft te schamen en stond ze trots op de cover van Sport Illustrated. Ze wordt van alles genoemd, van girlboss tot een ‘echte’ vrouw. En nu blijkt dat dit laatste iets is wat ze niet meer wil horen. 

‘Echte’ vrouw
Ze wil geen ‘echte’ vrouw worden genoemd. Ashley postte een foto in bikini op het strand en volgers begonnen massaal te reageren met “eindelijk, een echte vrouw!”, “een echt lichaam!” en “ze is zo écht en rauw.” Dit lijken mooie complimenten, maar Ashley reageert via een Instagram-story dat ze dit echt haat.

 


Omarm je lichaam 
Ze zegt: “We zijn allemaal echte vrouwen. Ik haat het als ik reacties lees als “eindelijk, een echte vrouw.” Het maakt niet uit wat je maat, vorm of hoeveelheid cellulite is. Samen staan we sterker.” Ashley wil haar volgers laten weten dat er geen juiste manier is om een ‘echte’ vrouw te definiëren. En ze heeft gelijk. Wij hopen dat Ashley nog vele jaren ons blijft inspireren, zeker omdat plus-size modellen een positief effect hebben op de mentale gezondheid van vrouwen.

Lees ook: Plus-size model Jana Voyvodich: “we zijn zoveel meer dan onze maat”

Bron: Marie Claire US l Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook