Riccardo Tisci nieuwe creative director bij Burberry

Na jarenlange samenwerking met toptalent Christopher Bailey kiest het Britse merk nu voor de Italiaanse Riccardo Tisci.

Lees ook

Het Britse modemerk Burberry heeft zonet het nieuws aangekondigd wie na zeventien jaar de nieuwe opvolger van creative director Christopher Bailey zal zijn. Vanaf 12 maart zal de Italiaanse Riccardo Tisci de fakkel overnemen en zichzelf de nieuwe chief creative officer noemen.

Wereldwijde aantrekkingskracht
“Ik ben heel vereerd en erg blij dat ik bij Burberry als Chief Creative Officer begin en dat ik me mag herenigen met Marco Gobbetti”, zei Tisci in een officieel statement. “Ik heb enorm veel respect voor Burberry’s Britse erfgoed en wereldwijde aantrekkingskracht en ik ben enthousiast over het potentieel van dit uitzonderlijke merk.”

Laatste collectie
Nog maar een week geleden kreeg Christopher Bailey een staande ovatie van onder andere Kate Moss en Chelsea Clinton bij het presenteren van zijn laatste collectie tijdens Londen Fashion Week. Waarbij Bailey na de show verkondigde dat hij mee naar zijn opvolger op zoek was, maar dat de eindbeslissing bij CEO Marco Gobbetti lag.

Celebs fans
Tisci en Gobbetti hebben eerder in hun carrière samengewerkt voor een Frans couturehuis. “Ik ben heel enthousiast dat Riccardo het team vervolledigt. Hij is een van de meest getalenteerde ontwerpers van deze tijd.” De Italiaanse ontwerper die in 2017 na twaalf jaar zijn Givenchy-familie gedag zei, heeft menig celebharten veroverd. Zo was hij kind aan huis bij de Kardashians en creëerde hij outfits voor onder andere Madonna, Beyoncé en Rihanna. 

Lees ook: Dit moet je weten over aanstormend model Grace Elizabeth

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook