Waarom de catwalk tijdens de Calvin Klein-show bezaaid was met popcorn

De Belgische ontwerper wilde graag even iets kwijt...

Lees ook

Dat het tijdens New York Fashion Week al lang niet alleen meer over fashion gaat, bewees Raf Simons tijdens zijn de presentatie van zijn derde collectie voor Calvin Klein. Terwijl de modellen tijdens de show zijn kleding showde, wilde de Belgische ontwerper ook een politieke boodschap de wereld insturen. De popcorn die hij over de gehele catwalk liet strooien was naar verluidt namelijk niet alleen voor het aankleden van de show bedoeld…

Popcorn

Het is al langer bekend dat Simons geen fan is van Donald Trump, de president van het land waar de wereldbekende fashion week nu plaatsvindt. Zo gebruikte hij al eerder een fashion show om zijn mening over de president te uiten en was hij ook het popcorn-element dit keer niet geheel zonder reden. De dikke laag zoetigheid was namelijk een verwijzing naar de bioscoop, dat volgens the man himself nog het enige is dat de Amerikanen met elkaar verbindt. 

Amerika

Eerder koos de designer ook al voor ‘geheime’ politieke boodschappen tijdens zijn shows. Zo liet hij tijdens zijn allereerste show voor het merk zijn modellen met de t-shirts ‘Any way out of this’ de catwalk op paraderen en klonk het toepasselijke nummer ‘This is not America’ van David Bowie destijds door de speakers. Het jaar daarna stond de collectie voor ‘Amerikaanse horror en schoonheid’, waarmee Simons wilde aantonen dat mode, zeker in deze tijden, niet alleen maar mooi is. 

We zijn benieuwd waar de modeontwerpster volgend jaar weer mee komt..

Beeld: Getty

 

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook