Toename plastische chirurgie door het maken van selfies

Steeds vaker maken de vrouw de stap...

Lees ook

Tegenwoordig kom je niet meer weg met (minstens) één filtertje over je Instagramfoto. Steeds meer vrouwen maken de stap naar plastische chirurgie om hun foto’s, in hun opzicht, nóg perfecter te maken. Volgens onderzoek van The American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery’s komen er steeds meer mensen bij de kliniek die onder het mes willen voor dé perfecte selfie. 

Minder tevreden
Het maken van een selfie lijkt zo onschuldig maar het kan heel wat gevolgen hebben, zo kan het onze manier van denken beïnvloeden en voelen steeds meer vrouwen de druk om hun foto’s zo perfect mogelijk online te zetten. We zijn door de foto’s steeds minder tevreden met onszelf, wat ernstige gevolgen heeft: de afgelopen jaren laten mensen niet meer alleen hun ouderdomsrimpeltjes weg halen. Volgens het onderzoek van The American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery’s wil 55 procent van de mensen een behandeling om er beter uit te zien op hun selfies. Het zorgelijke is dat dit percentage elk jaar blijft groeien.

Swipe
“De klanten zijn één swipe verwijderd van het vinden van een nieuwe liefde en een nieuwe look en dit wordt alleen maar erger” vertelt President William H. Truswell van the Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery’s. Hij maakt zich ernstig zorgen over de toekomst en ziet het als een serieus probleem. 

Lees ook: Britse blogger met hijab nieuwe gezicht van dit beautymerk 

Bron: Beau Monde | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook