Dit zijn de meest gebruikte fashion woorden van 2017

En die woorden zeggen meer dan we denken...

Lees ook

Dat de meest gebruikte modewoorden zoveel zouden zeggen over de huidige en de afgelopen situatie in de wereld, hadden ook wij niet bedacht. De top drie meest gebruikte woorden hebben allemaal te maken met de opkomst van activisme en betrokkenheid. Power, woke en statement, zijn de woorden die misschien wel het meest weerspiegelen waar we afgelopen jaar voor stonden. 

Rekensom
Wereldwijde modezoekmachine Lyst heeft de teksten van meer dan dertigduizend artikelen in 2017 geanalyseerd, van zo’n 100 verschillende mode- en lifestylepublicaties. De artikelen werden eerst opgesplitst in 8.610.630 woorden, hierna telde Lyst de meest voorkomende combinaties bij elkaar op. 

Lelijk
De top drie bestond uit de woorden: power, woke en statement. Gevolgd door de populaire woorden floral en millennial. Het woord lelijk komt dit jaar ook voor in de top 10, misschien heeft dat iets te maken met de onaantrekkelijke mode-items die we dit jaar voorbij zagen komen? Zie hieronder de volledige lijst van de meest gebruikte fashion woorden van 2017.

1/ Power
2/ Woke
3/ Statement
4/ Floral
5/ Millennial
6/ Extra
7/ Masculine
8/ Cult
9/ Ugly
10/ Vegan

Lees ook: Dit zijn de best dressed celebrities van 2017 

Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws

Zie ook