Dit is waarom je de nieuwe OnePlus 8 wil hebben

Marie Claire testte de nieuwe smartphone voor je uit.

OnePlus 8

Het internationale smartphonemerk OnePlus introduceerde onlangs zijn nieuwste premium flagship-smartphones: de OnePlus 8-serie. Enne, deze nieuwe smartphone mocht Marie Claire afgelopen maand uittesten.

Uitpakken

Allereerst ontving Marie Claire de nieuwe smartphone van OnePlus in een grote opvallende doos, waardoor het uitpakken als een cadeautje aanvoelde. Ook ontvingen we de speciale beschermhoesjes die ontworpen zijn door kunstenaar André Saraiva. Het smartphonemerk werkt ieder jaar graag samen met innovatieve kunstenaars én ontwerpers, zodat zij hun werk aan de wereld kunnen tonen. Tof, toch?

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Design

De OnePlus 8 belooft een van de meest compacte en lichtgewicht 5G-toestellen van dit moment te zijn. En niets is minder waar! Dit komt omdat het toestel slechts 180 gram weegt en maar 8 millimeter dik is. Hij ligt hierdoor mega fijn in de hand, waardoor we super makkelijk door onze social media feed heen kunnen scrollen. En het maakt het bellen en appen ook extra aangenaam, omdat de smartphone zo slank én licht is. Daarnaast kun je uit maar liefst 3 (!) verschillende kleuren kiezen, namelijk uit Onyx Black, Glacial Green en Interstellar Glow. Die laatste is trouwens een nieuwkomer!

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Gebruik

We schreven er al eerder over, maar het beeld van de nieuwe smartphone wordt maar liefst 90 keer per seconde volledig ververst, waardoor alles er veel mooier en vloeiender uitziet. Dit is trouwens bij een gemiddelde smartphone maar 60 keer. En dit hebben we gemerkt! De foto's en video's die we maken met de OnePlus 8, zijn vergeleken met een ander toestel, scherper én levendiger. Erg handig als je (net als ons), graag foto's en video's maakt, veel op social media zit en fan bent van het kijken van films en/of series.

Daarnaast wordt de OnePlus 8 met de Warp Charge 30T geleverd. Een hele mond vol, maar deze speciale oplader kan de batterij al in een uur volledig opladen. Ook als je het toestel tijdens het opladen gebruikt, laadt de batterij nog steeds even snel op.

Marie Claire gebruikte de telefoon de afgelopen maand als werktelefoon, waardoor het echt een pré is dat de batterij lang meegaat. Er wordt dagelijks veel op de social media kanalen gepost en daarnaast moeten er ook werkmails beantwoord worden. De speciale oplader doet dan ook echt zijn werk, waardoor wij nooit een lege batterij hebben gehad. Perfect dus!

Conclusie

Wat wij ervan vinden? De OnePlus 8 is compact, snel en het beeld is haarscherp. En wist je dat het toestel drie krachtige camera's heeft? Hierdoor hebben wij de scherpste kiekjes en video's kunnen schieten, die ook direct op Instagram geplaatst konden worden.

Het toestel is ook nog eens eenvoudig in gebruik, ook als je nog nooit (net zoals Marie Claire) een OnePlus smartphone hebt gehad. Daarnaast gaat de batterij voor 13 procent langer mee, is het toestel gebruiksvriendelijk én wordt het beeld supersnel gerefresht. Marie Claire is dan ook razend enthousiast over deze nieuwkomer!

Aangeboden
  • OnePlus