Gek op planten? Dan herken jij deze momenten maar al te goed

Want het hebben van planten is een way of life....

planten liefhebber

Je bent een plantenliefhebber of je bent het niet. Waar de een nog geen cactus in leven kan houden, heeft de ander het hele huis vol staan. Behoor je tot de liefhebbers? Dan herken jij onderstaande momenten maar al te goed.

10 herkenbare momenten

1. Hoe chaotisch de rest van je leven ook is, jouw planten krijgen volgens een strakke planning dagelijks jouw volle aandacht.

2. Je belooft jezelf minstens 2 keer per maand dat je nu écht even geen nieuwe planten meer koopt, maar die ene die je in de bouwmarkt tegen het lijf loopt kun je toch niet zomaar laten staan?

3. Het lukt je om de meest moeilijke en eigenwijze planten in leven te houden, maar die pannenkoekenplant die iedereen heeft, gaat bij jou gewoon altijd dood...

4. Een plant die een bloem maakt, is het beste cadeautje dat je kunt krijgen.

5. Je krijgt geregeld een foto van een hoopje dorre stengels doorgestuurd van vrienden met de vraag of je verzorgingstips hebt. Alsof je een soort magiër bent.

6. Je vraagt je geregeld af of de verhouding plant en huis nog te verantwoorden is.

7. Je hebt misschien veel planten, maar dat is niets vergeleken met de collectie plantenpotten die je hebt verzameld. Er zijn gewoon te veel leuke, oké?

8. Je telefoon staat vol met foto’s van je planten.

9. Overal in je huis staan kleine potjes en glaasjes met stekjes, maar je geeft ze ook heel graag aan vrienden en familie zodat zij ook verslaafd kunnen raken aan alles wat met planten te maken heeft.

10. Want dan heb je nóg een excuus om erover te praten

Lifestyle
  • Upcoming
  • iStock