Ai! Dít beautytrucje op TikTok is ontzettend gevaarlijk

Deze beauty lifehack ging onlangs viral op TikTok...

beautytrend TikTok

We love TikTok. Dankzij dit sociale medium zijn we op de hoogte van tig beauty- en modetrucjes. Toch kun je je beter niet wagen aan een beauty lifehack die onlangs op TikTok werd gedeeld. Onder sommige beauty-influencers is het momenteel hot om je tanden te bleken met waterstofperoxide en laat dat nou net heel gevaarlijk zijn…

Waterstofperoxide

Onlangs ging een lifehack om je tanden te bleken viral op TikTok. Dit bleken wordt alleen niet met een speciale, goedkeurde set gedaan, maar met waterstofperoxide. Je vindt dit middel inderdaad in sets om je tanden te bleken, maar je kunt waterstofperoxide alleen niet zomaar gebruiken om je tanden te bleken.

Gevaarlijk

Tandartsen maken zich zorgen over de nieuwe bleektrend en niet geheel onterecht. Waterstofperoxide kan namelijk schade aan je tandvlees veroorzaken, met als gevolg dat je tanden uitvallen.

“Het is heel belangrijk dat iemand het proces overziet. De gel om te bleken mag niet tegen je tandvlees aankomen. Dat kan zorgen voor ontstekingen en uiteindelijk tanduitval”, vertelt een tandarts aan Daily Mail. Ai, het is dus niet aan te raden om mee te doen aan deze bleektrend.

@clauds244

I’m hungover so excuse the lack of enthusiasm ##foryoupage ##foryou ##fyp ##dentist ##teeth ##teethwhitening ##advice

♬ original sound - clauds244
Beauty
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress
  • TikTok