doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Deze 10 luchtzuiverende planten wil je in huis hebben

Dit wil je! Planten die schadelijke stoffen uit de lucht halen.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
luchtzuiverende planten

Kan je huis wel wat groen gebruiken? Kijk dan eens naar onderstaande planten, deze halen namelijk schadelijke stoffen uit de lucht. Wil je hebben dus!

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Luchtzuiverende planten

Wij zijn gek op planten. Ze fleuren elke ruimte op. Naast dat ze mooi zijn, zijn er ook planten die een luchtzuiverende werking hebben. Ze zorgen natuurlijk voor zuurstof, maar deze planten staan erom bekend ook schadelijke stoffen uit de lucht te halen.

10 luchtzuiverende planten

1. Bamboepalm
In menig huis staat ‘ie wel: de bamboepalm. Toch zullen veel mensen niet weten dat deze plant de lucht zuivert en de lucht vochtig houdt.

2. Monstera
Ook deze plant is alom bekend en geliefd. En terecht! Deze plant zier er niet alleen mooi uit en is makkelijk te onderhouden, ook halen de grote bladeren veel schadelijke stoffen uit de lucht.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

3. Graslelie
Deze klassieker mag niet in dit rijtje ontbreken. De plant is makkelijk in onderhoud, zuivert de lucht en krijgt ook nog eens veel kleine lelies die je apart kunt planten.

4. Pothos
Nog een leuke hang- en klimplant: de pothos. Ook van de pothos zijn veel verschillende soorten, al doen ze allemaal hetzelfde: ze groeien heel snel en filteren schadelijke stoffen uit de lucht.

5. Drakenbloedboom
Laat de naam je niet afschrikken, want deze plant is erg goed voor de lucht. Dit is namelijk een van de beste planten in het verwijderen van xyleen, trichloorethyleen en aceton uit de lucht.

6. Aloë vera
Aloë vera filtert de schadelijke stoffen van schoonmaakmiddelen uit de lucht. De plant is niet heel moeilijk te verzorgen. Ze heeft niet veel water nodig, maar staat wel graag in het zonnetje. Naast de luchtzuiverende werking van de plant heeft het gel van de plant ook een helende werking.

7. Klimop
Klimop is niet alleen een prachtige plant voor in de tuin, ook in je huisje staat de plant mooi. Of nou ja, staat… Hij klimt mooi tegen je muur aan. Klimop haalt sporen van schimmels uit de lucht.

8. Rubberplant
Deze makkelijke plant haalt vooral formaldehyde uit de lucht, wat onder andere vrijkomt uit textiel en verf. Rubberplanten staan daarnaast voor overvloed, geluk en rijkdom. Wie wil dat nou niet in zijn huis?

9. Lepelplant
De lepelplant is de perfecte combinatie tussen planten en bloemen. De lepelplant heeft namelijk intens witte bloemen met diepgroene, glanzende bladeren. Er zijn zelfs veertig verschillende soorten van deze plant, keuze genoeg dus. De lepelplant heeft maar één keer per week water nodig en filtert in ruil daarvoor de meest voorkomende schadelijke stoffen in huis.

10. Sansevieria
De naam zegt je misschien niet zoveel, maar daar komt nu verandering in. Deze plant heeft een prachtige, unieke vorm. Tevens is hij makkelijk te onderhouden. Daar houden we van!

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');