Hebben: de vegan Docs van Dr. Martens en Marc Jacobs

De vegan boots zijn een musthave voor elke Dr. Martens-fan.

Dr. Martens

Veganisme wint al jaren aan populariteit en ook vegan fashion is hot and happening. Dat laatste beamen ook Dr. Martens en Marc Jacobs. Het schoenenmerk en de Amerikaanse modeontwerper sloegen de handen ineen en dat resulteerde in een kersenrode vegan laars.

Jubileum

Grotere labels richten hun pijlen steeds vaker op fair fashion. Ter ere van het 60-jarige jubileum van Dr. Martens ontwierp het schoenenmerk samen met Marc Jacobs ethische, vegan boots. De Docs zijn geïnspireerd door de ‘jaren van maatwerk en DIY-attitude die beide merken hebben gevormd’, zo verklaart Dr. Martens.

De Cherry Red Oxford Rub-off boots zijn voorzien van goudkleurige kettingen, bedels en andere accessoires. Het bovenwerk is 100 procent synthetisch, de voering is 100 procent textiel en de duurzame Goodyear-zoolrand is 100 procent PVC. Helemaal vegan, dus!

Bemachtigen

De prachtige boots waren tot voor kort voor €249 euro op de site van Dr. Martens te bemachtigen, maar zijn momenteel uitverkocht. Echter, het is mogelijk dat de Docs binnenkort weer verkrijgbaar zijn. Stay tuned!