7x Zo wordt het inlopen van je nieuwe Dr. Martens minder pijnlijk

Een aantal waardevolle tips

Dr. Martens

Er was een tijd waarin we niets wilden weten van combat boots, maar die tijd ligt al járen achter ons. Zo is de klassieke Dr. Martens laars een echte wardrobe staple. De schoenen zijn prachtig en zitten lekker. Al moet je ze daarvoor wel eerst ingelopen hebben. En dat toch wel vaak pijnlijke proces kun je gelukkig makkelijker maken door de deze tips op te volgen!

Dr. Martens

Als je ooit Dr. Martens hebt gehad, weet je wat voor traumatische ervaring het inlopen ervan is. Niet alleen kosten de stevige stappers al een rib uit je lijf, ook de eerste paar uitjes op de laarzen vragen een fysieke opoffering. Blaren, blaren en nog meer blaren. Maar geloof ons: als je de Docs eenmaal hebt ingelopen, wil je nooit meer andere schoenen aan. Om het inlopen ervan iets minder painful te maken, zetten wij onze beste tips voor je op een rijtje. Good luck!

1. Liever te groot dan te klein

Twijfel je tussen twee maten? Ga dan liever voor de grootste maat. Hoewel Dr. Martens altijd een beetje uitlopen, is het inlopen van te kleine Docs echt een mission impossible. Maak het jezelf daarom een beetje makkelijker met de grotere maat.

2. Dikke sokken zijn key

De key voor het inlopen van je Docs? Dikke sokken. Door de dikke sokken wrijven de laarzen minder, waardoor je minder snel blaren krijgt. Sla dus een paar gebreide sokken in voordat je een wandeling gaat maken op je nieuwe boots.

3. Comfy zooltjes

Dr. Martens de meest comfy schoenen? Dat zou je niet zeggen als je de binnenzool voelt. Die voelt namelijk behoorlijk stug aan als de laarzen net nieuw zijn. Enne, het kan behoorlijk wat pijnlijke wandelingen duren voordat die zolen zich naar jouw voeten hebben gevormd. Om het jezelf minder painful te maken, is het slim om te investeren in een paar extra zooltjes.

4. Blarenpleisters zijn onmisbaar

Voorkomen is beter dan genezen, zeggen we altijd. Wacht dan ook niet tot je een vervelende blaar op je hiel hebt tot je een blarenpleister opplakt, maar ga preventief te werk. Door alvast een pleister op je hielen te plakken voordat je aan de wandel gaat, zul je merken dat de laarzen minder tegen je huid aan schuren. Enne, dat verkleint ook de kans op blaren.

5. Begin met korte afstanden

Je hebt je Docs net binnen je kunt obviously niet wachten om ze aan te doen. We get it. Maarre, doe ze niet gelijk aan als je een dag gaat shoppen of als je een lange wandeling met de honden gaat maken. Het beste is om te beginnen met korte afstanden. Doe je nieuwe boots bijvoorbeeld aan (met dikke sokken en blarenpleisters!) als je naar de supermarkt gaat of naar de sportschool loopt. Na een paar korte tripjes zul je merken dat de stevige laarzen al een stuk comfortabeler lopen.

6. Strak ingesnoerd

Het voelt misschien niet heel comfy om de veters van je Dr. Martens strak aan te trekken, maar toch is dit heel belangrijk bij het inlopen van de laarzen. Hierdoor blijft je voet namelijk op zijn plaats en krijg je geen wrijving.

7. Wandel naar de schoenmaker

Voor het inlopen van Dr. Martens heb je een flinke dosis wilskracht nodig, want helemaal pijnloos zal het waarschijnlijk nooit worden. Maarre, de schoenmaker kan je wel een handje helpen door de schoenen op te rekken. Als je aangeeft waar de pijnlijke plekken zitten, kan de schoenmaker ervoor zorgen dat die plekken net iets ruimer worden. Tijdens je wandeling naar huis lopen je Docs dan waarschijnlijk al een heel stuk fijner.

Fashion
  • HLN, Girlscene, Grazia
  • BrunoPress